Bonnierprofil beskriver Greta som "vår världs frälsare"

Publicerad 17 mars 2019 kl 14.06

Media. Den 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg måste få fortsätta att arrangera skolkkampanjer eftersom hon är "vår tids viktigaste ledare" och på väg att bli "vår världs frälsare". Det skriver Bonnierhöjdaren Frida Boisen i en kolumn i Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

"Greta Thunberg är utan tvekan, vår tids viktigaste ledare. När Greta Thunberg talar lyssnar världen. Vi gör det, för att vi måste. Vår ohållbara, bortskämda livsstil, tar död på vår planet. Vi har ett val. Att blunda, hålla för öronen och köra på, eller ta in – och förändra oss. Greta Thunberg är på väg att bli vår världs frälsare", skriver Frida Boisen.

Boisen riktar hård kritik mot att "många skolledare" i Sverige väljer att "tramsa och straffa elever" som deltar i Gretas omfattande skolkkampanjer.

Hon konstaterar att det framför allt är skolor utanför Stockholms innerstad som inte vill gå med på klimatskolket, som i tysk media har pekats ut som en PR-kampanj finansierad av klimatbolag.

"På min dotters skola i Stockholm har det utgått påbud om att alla som deltar på manifestationen kommer att drabbas av ogiltig frånvaro, även om man som vårdnadshavare anmäler giltig frånvaro via skolplattformen", skriver Frida Boisen i Aftonbladet.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Stockholms boprisras i dollar: 20 procent

Säljarna får allt mindre för pengarna.. Köpkraften per såld kvadratmeter rasar när kronan fortsätter sin resa mot botten.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Mer från Media

Bosse Hansson utvisas från USA på livstid

SVT-profilen anklagades för pojktafs i Florida.. "Domen innebär att han är förbjuden att återvända till USA"0 

Aschberg ny ordförande för Publicistklubben

Beskedet inspirerar till hån på sociala medier.. "Nu väntar vi bara på att juristen Clark Olofsson ska bli ny ordförande i Högsta Domstolen."0 

Virtanen hånas efter journalistbråk

Ordväxlingen på Twitter underhåller många.. "Virtanen ger sig på comeback – slutar i omedelbar katastrof."0 

Sidor

Vetenskap

Forskare ska klona urtida häst . Blod från fölet påträffades efter över 40.000 år.0 Plus

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0