Bono: Invandringskritik är Satans påfund

Publicerad 18 oktober 2018 kl 14.10

Utrikes. U2:s sångare fortsätter sin hetskampanj mot invandringskritiska partier i Europa. Senast på tur var Italiens inrikesminister Matteo Salvini, som liknades vid djävulen.

Gilla artikeln på Facebook

Irländaren Bono, eller Paul David Hewson, fortsätter hetsa mot europeiska invandringskritiker.

Under U2:s spelning i Paris i september hånade han Jimmie Åkesson genom att göra Hitlerhälsning och skrika SD-ledarens namn.

Men hetsen går alltså vidare.

Under en spelning i Milano i veckan gick hans ondskefulla alter ego MacPhisto till angrepp mot landets inrikesminister Matteo Salvini.

Han menade samtidigt att alla invandringskritiska partier över Europa har en sak gemensamt: Satans ursprung.

– Jag har skickat mitt folk över hela Europa, sade Bono utklädd till djävulen. Det stämmer. Mitt folk går under många namn. I Sverige kallar de sig demokrater, Sverigedemokrater. I Frankrike ändrar de sitt namn. I Polen har de namn som inte ens jag kan uttala. I Ungern, ja där är de hungriga efter mig.

Bono, som nyligen förklarade att han vill att afrikaner ska "ta över världen", riktade sig sedan direkt till den italienska publiken.

– I Italien har ni några att välja på, visst har ni? Mitt heta tips, HETA TIPS, är Matteo Salvini. Oh ja, säger U2-sångaren samtidigt som publiken jublar till fördel för sin inrikesminister. 

– Han kan inte stava eller räkna särskilt bra. Men vem behöver fakta. Det behöver bara verka som att man kan lösa problem.

– Ja, så många namn. De har så många namn. Men de har alla samma ansikte, mitt, säger Bono och pekar på sitt Satansansikte. Och kom ihåg, det är när ni inte vet att jag existerar, som jag gör mitt bästa arbete.


Nyheter från förstasidan

Löfven: Jag ska lösa Sveriges problem

Löfven och Sjöstedt var överens om att stänga ute SD. "Sverigedemokraterna står för något helt annat än vad Sverige är."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus