Bråkigt badhus i Malmö tvingas anlita väktare

Publicerad 9 juli 2013 kl 16.01

Inrikes.Badhuset Aq-va-kul stängde förra veckan efter att ungdomsgäng slagit sönder inredning och hotat badgäster. Snart öppnar den kommunala badinrättningen igen – men tvingas hyra in väktare för att upprätthålla ordningen.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider rapporterade förra veckan om badhuset Aq-va-kul i Malmö som tvingdes stänga efter att ungdomsgäng vid upprepade tillfällen ställt till med bråk i lokalerna. Personal och badgäster hotades, inredning slogs sönder och bassängen skräpades ned med glassplitter då en lampa krossades.

Efter att bassängen har tömts på vatten, glaset städats bort, och bassängen fyllts på med nytt vatten, kommer Aq-va-kul att öppna på nytt till helgen, skriver Sydsvenskan. Men badhusets ledning bedömer att det är nödvändigt att vidta säkerhetsåtgärder för att besökarna ska kunna känna sig trygga. Väktare har därför hyrts in för att patrullera badet under helgerna.

Aq-va-kul har länge haft problem med bråkiga invandrargäng. Redan 2003 tvingades badet investera 750 000 kr i en inglasad receptionsdisk, högre passergrindar och övervakningskameror. Man anställde också en arabisktalande ”badvärd” för att komma tillrätta med säkerhetsproblemen.

Vad de ytterligare säkerhetsåtgärder som nu vidtas kommer att kosta är fortfarande oklart, enligt badchefen Ann-Christine Magnusson.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Lat taxichaufför åtalas: Lämnade äldre dam att dö i snön

Frös ihjäl utanför sitt hus i Västernorrland. Föraren struntade i att hjälpa en äldre och sjuk kvinna fram till dörren i snöovädret i Norrland.0 

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0