Busch Thor: Sverige har en "skenande kriminalitet"

Publicerad 19 mars 2019 kl 19.58

Inrikes. Sverige har nu en skenande kriminalitet i olika bostadsområden. Det förklarar KD-ledaren Ebba Busch Thor i det sista avsnittet av SVT:s programserie "Mats möter".

Gilla artikeln på Facebook

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor är ännu kritisk till Centerledaren Annie Lööfs regeringsuppgörelse med Stefan Löfven, förklarar hon för Mats Knutson.

Enligt KD-ledaren var det oärligt av Lööf att inte berätta detta redan innan riksdagsvalet i höstas. Hon borde kunnat förutse att Sverigedemokraterna skulle bli ett möjligt hinder.

Busch Thor förklarar också att hon inte har för avsikt att återupprätta Alliansen bara för sakens skull.

– Alliansens existensberättigande låg ju i att det var ett trovärdigt regeringsalternativ. Vi förenades i det vi ville genomföra, inte bara det vi var emot, säger Ebba Busch Thor.

Angående att bilda regering ihop med Moderaterna baserat på ett stöd från Sverigedemokraterna, svarar hon tydligt jakande.

– Jag var beredd att göra det i höstas och skulle vara beredd att pröva det igen om möjligheten uppkom.

Partiledaren anser inte heller att regeringsuppgörelsen mellan S, MP, C och L är trovärdig eftersom partierna går emot sin egentliga politik.

Därmed kommer Stefan Löfvens regering inte "på riktigt" kunna lösa de svåra problem som finns i dagens Sverige, däribland den "skenande kriminaliteten i flera bostadsområden", säger hon.

– Det handlar om att många kriminella, inte minst gäng i Sverige, vet att när man begår brott så är det svårt för polisen att gripa brottslingarna, att beivra brotten och att ge brottsoffren upprättelse. Det innebär att brottsligheten i delar har eskalerat i Sverige. Många kriminella vet att det inte får de konsekvenser som det borde.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Stockholms boprisras i dollar: 20 procent

Säljarna får allt mindre för pengarna.. Köpkraften per såld kvadratmeter rasar när kronan fortsätter sin resa mot botten.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Forskare ska klona urtida häst . Blod från fölet påträffades efter över 40.000 år.0 Plus

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0