Busch Thor varnar för nya regeringen: "Vi har fått en ohelig allians"

Publicerad 16 januari 2019 kl 18.04

Inrikes. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor säger nu att hon är på allvar bekymrad över vad den nya regeringen kan ställa till med. Det är en "ohelig allians", säger hon och varnar för en tilltrasslad mandatperiod.

Gilla artikeln på Facebook

Alliansen är död och Centerpartiet och Liberalerna kommer bli "stödpartier" till Stefan Löfvens vänsterregering. Det förklarade Moderatledaren Ulf Kristersson tidigare idag.

Inte heller KD-ledaren Ebba Busch Thor är alls nöjd med vad som händer i Sverige just nu. Hon varnar för den nya regeringen.

– Vi har fått en ohelig allians. En ohelig allians som sträcker sig från Vänsterpartiet till Centerpartiet och Liberalerna. För i praktiken har Stefan Löfven varit mäklare i en fempartsuppgörelse, förklarar partiledaren i ett inlägg på sin Facebook på onsdagen.

– Löften om att Vänsterpartiet inte skulle få något inflytande har visat sig vara falska. Jonas Sjöstedt har en tilläggsöverenskommelse med Socialdemokraterna. Detta bara dagar efter att Jan Björklund och Annie Lööf bedyrat att Vänsterpartiet inte skulle få något inflytande. Antingen så har Centerpartiet och Liberalerna blivit lurade eller så har de lurat sina medlemmar, fortsätter hon.

Busch Thor verkar nu mena att hennes parti tillsammans med Moderaterna kommer få skapa en egen borgerlig opposition.

Samtidigt varnar hon för vad som väntar med en så osammanhängande regeringsbildning.

– Jag är orolig för Sverige. Denna nya oheliga allians som ser ut kommer att regera Sverige har ingen gemensam inriktning eller mål. Deras överenskommelse har i praktiken redan brustit. De 73 punkter de gjort upp om drar dessutom i olika riktning. Risken är stor att vårt land tappar fotfästet, säger KD-ledaren.


Ekonominyheter

Regeringen skärper 3:12-reglerna

Täpper till möjlighet till lägre skatt.. Riskerar att öka klyftorna mellan fattiga företagare och rika anställda.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus