Dalai lama: Araberna måste skickas hem till arabvärlden

Publicerad 31 maj 2016 kl 16.44

Utrikes. Europa har en moralisk plikt att begränsa asyl­invandringen och skicka tillbaka invandrarna till tredje världen igen, enligt den religiöse tibetanske ledaren Dalai lama.
– Tyskland får inte bli ett arabland. Tyskland är Tyskland, säger han.

Gilla artikeln på Facebook

Tibets fjortonde andlige ledare Dalai lama, eller Tenzin Gyatso som Nobelpristagaren egentligen heter, är förmodligen världens mest kände flykting. Han befinner sig sedan 1959 i exil undan kinesisk förföljelse och har sedan dess inte satt sin fot i hemlandet.

Nu har Gyatso uttalat sig i tyska Frankfurter Allgemeine Zeitung om asylkaoset i EU och hans svar förvånar förmodligen många vänsterliberaler. Han hävdar nämligen att det ur moralisk synvinkel endast är försvarbart att ta emot flyktingar tillfälligt.

– Antalet flyktingar i Tyskland är för högt. Målet bör vara att de ska återvända och hjälpa till att bygga sina egna länder, säger Dalai lama när han låter sig intervjuas av FAZ i Dharamsala i norra Indien, enligt Kronen Zeitung.

Den buddhistiske munken inskärper att "Tyskland är Tyskland" och att landet under inga omständigheter får förvandlas till ett arabland.

En annan inflytelserik andlig ledare, påven Franciskus, påpekade så sent som i mars i år att Europa är utsatt för "en arabisk invasion", något som han dock framställde som ett positivt fenomen.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Joakim Andersen har läst Jim Goads nya bok Whiteness – The original sin.0 Plus

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus