Vollsmose, "Danmarks största getto".

Danmark börjar riva mångkulturella getton

Publicerad 16 oktober 2018 kl 12.04

Utrikes. Danmark börjar nu genomföra regeringens "gettopaket" för att få bort alla problemtyngda invandrargetton i landet senast år 2030. Därför ska nu landets största getto, Vollsmose, rivas, uppger P4 Malmöhus.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i våras som den danska regeringen lanserade sitt så kallade "gettopaket" som går ut på att avskaffa Danmarks förorter och motverka framväxten av muslimska parallellsamhällen.

Det innebär bland annat att miljarder ska satsas på att riva och bygga upp nya bostadsområden. Staten ska till och med kunna ta över hela stadsdelar, och riva dem, om "utanförskapet" inte minskar.

Målet är att fullständigt få bort landets alla problemtyngda invandrarförorter till år 2030.

I linje med detta planerar nu Odense att riva Vollsmose, som brukar kallas Danmarks största getto.

På detta sätt vill de lokala politikerna komma till rätta med problemen i området, även om de själva medger att det är en "brutal" metod.

– Det är ett brutalt ingrepp. Det vet vi, men att inte göra något är också brutalt, säger socialdemokraten Peter Rahbæk Juel till P4.

I Vollsmose bor cirka 9.000 personer, varav många är arbetslösa invandrare som saknar utbildning. 

De danska politikerna avser nu att få ned arbetslösheten på samma nivå som i övriga kommunen. Man ska också kräva att barnen går i danska grundskolor i stället för muslimska friskolor.

Totalt handlar det om att riva eller ombilda 1.000 bostäder inom en tioårsperiod. Genom att omskapa Vollsmose hoppas politikerna att det i framtiden ska bli ett normalt och tryggt bostadsområde med en blandning av vanliga utbildade och arbetande människor. Nuvarande invånare kommer flyttas till andra delar av staden.


Nyheter från förstasidan

Löfven: Jag ska lösa Sveriges problem

Löfven och Sjöstedt var överens om att stänga ute SD. "Sverigedemokraterna står för något helt annat än vad Sverige är."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus