Ahmed med kniven
Polisens foto på den dömde och kniven.

"Du är sexig, kåt och jag vill ha dig" – ingen utvisning för Ahmed med kniven

Publicerad 5 augusti 2018 kl 20.09

Inrikes. Borlängesomaliern Ahmed har under drygt ett års tid gjort sig skyldig till sju olika brott. Bland annat sexattackerade han en flicka vid en sjö och hotade ett annat offer med en kniv mot halsen i samband med ett rån. Men åklagaren yrkade aldrig på utvisning – så mannen får nu stanna i Sverige efter att ha avtjänat sitt korta fängelsestraff.

Gilla artikeln på Facebook

© Borlänge kommun

Tjärnasjön i Borlänge.

Den 22-årige somaliern, som är bosatt i Borlänge, döms enligt sju åtalspunkter men frias från två åtalspunkter om misshandel. 

Det rör sig om en rad brott som begåtts från hösten 2017 fram till januari 2018, vilket Dalarnas Tidningar tidigare har rapporterat om.

Mellan den 23 till 24 juli 2017 skickade Ahmed en vänförfrågan till en 15-årig svensk flicka via Facebook. Efter att hon accepterat förfrågan började Ahmed skicka meddelanden om att hon var "sexig, kåt och att han vill ha henne".

När flickan var vid Tjärnasjön med sin vän och två pojkar kom Ahmed fram till dem och frågade vad hon hette och hur gammal hon var. Efter att hon svarat "15 år" satte hon sig ner på en bänk. Då ställde sig somaliern plötsligt framför henne och tafsade henne mellan benen.

När hon direkt reste sig upp och gick iväg passade Ahmed på att med båda sina händer ta tag om hennes rumpa och klämma åt. Situationen kändes enligt flickan "väldigt obehaglig" eftersom somaliern var en helt okänd person och var mycket äldre än henne. Hon bad honom sluta och försökte putta bort honom. Även hennes tjejkompis bad Ahmed sluta, men han bara fortsatte.

I polisförhör har flickan berättat att Ahmed även hade slagit henne på kinden med öppen handflata och efter tafsningarna blivit arg på henne, eftersom hon försökt få bort honom och inte var intresserad av att "vara hans". Han började slå henne med en eller flera pinnar, som var cirka en meter långa. Detta "gjorde väldigt ont" och "orsakade blåmärken", uppgav hon.

Ahmed frias dock från åtalspunkterna om misshandel mot flickan, men döms för två fall av sexuellt ofredande.

I början av november 2017 försökte Ahmed, med hjälp av en påse klädd i folie, stjäla en tröjapå Stadium i Borlänge. När somaliern togs på bar gärning hotade han en väktare genom att säga: "Om du använder våld mot mig kommer jag att använda våld mot dig, vill jag så kan jag slå, spotta och knuffa dig!"

Den 9 juni 2018 rånade Ahmed, tillsammans med kamrater, en man i centrala Borlänge under knivhot. Under rånet lade somaliern kniven mot mannens hals och tvingade honom att ge ifrån sig sin mobiltelefon och låsa upp den. Bara 25 minuter senare kunde polis gripa tre av männen, skrev Sveriges Television.

22-åringen har nu dömts för två fall av sexuellt ofredande, stöld, rån, hot mot tjänsteman, narkotikabrott, brott mot knivlagen, ringa narkotikabrott. Straffet blev fängelse i ett år och tio månader.

Allmänna handlingar visar att Ahmed är medborgare i Somalia, men eftersom åklagaren inte yrkade på utvisning får han stanna i Sverige.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Gula västarna: Vi kommer aldrig sluta demonstrera

Macron hotar porta proteströrelsen från Champs-Élysées. "De kan vidta vilka säkerhetsåtgärder som helst, människor är bestämda."0 

Ekonominyheter

Regeringen skärper 3:12-reglerna

Täpper till möjlighet till lägre skatt.. Riskerar att öka klyftorna mellan fattiga företagare och rika anställda.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.