Terrordådet i Christchurch

Ebbas pappa till Löfven: Börja sopa framför din egen dörr först

Publicerad 15 mars 2019 kl 18.20

Inrikes. Statsminister Stefan Löfven (S) har erbjudit Nya Zeeland hjälp efter fredagens ekofascistiska terrorattack. Detta tror dock inte terroroffret Ebba Åkerlunds pappa Stefan att Nya Zeeland är intresserat av, skriver han Facebook idag.

Gilla artikeln på Facebook

Den 28-årige terroristen i Nya Zeeland förklarar i sitt manifest att han i sitt eget dåd bland annat motiverats av terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm 2017.

Han ville hämnas 11-åriga Ebba Åkerlund, som dödades i attacken. Detta nämner han uttryckligen.

Ebbas familj tar dock, såklart, starkt avstånd från terrorismen.

Hennes pappa Stefan skriver också på Facebook att han ser fram emot att se hur Nya Zeeland behandlar sina terroroffer.

"När jag vittnade i rätten sa jag att jag blir påmind om min dotters död hela tiden och det är inte bara när man pratar om Drottninggatan utan även när det sker liknande dåd i andra länder, men då hade jag självklart inte ens kunna tänka tanken att någon skulle skriva min dotters namn på ett gevär", skriver han.

"Skall bli spännande att se hur Nya Zeeland tar hand om terroroffren om man väljer Sveriges modell och bara postar ett brev, med texten 'beklagar sorgen' här har du 60.000 kr ring inte oss. Löfven vill bistå Nya Zeeland, har aldrig hört något mer förolämpande, jag tror inget land i Världen vill ha hjälp av Sverige att ta hand om terroroffer. Börja sopa framför egen dörr först", fortsätter han.

Enligt Ebbas pappa gör Sverige ingen skillnad på om en människa dör i en terrorattack eller blir påkörd av en rattfyllerist. Detta gör att hans ilska mot den svenska staten växer än mer, klargör han.

Han påpekar vidare att det i övriga Europa finns terrorfonder för offrens anhöriga, men Sverige "gör ingenting för oss drabbade, det blir snarare värre när man väljer en skymf till ersättning".


Ekonominyheter

Svenskt luftskepp ska flyga miljardärer till Nordpolen

Priset: 600.000 kronor för en kabin.. "I nästa steg vill vi bredda och flyga till exempel mellan London och Berlin."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0 

USA byter kön på 8-åringar. Allt fler liberaler lämnar in sina barn för könsbyte.0