Efter sexövergreppen: Bråvalla ställer in 2018

Publicerad 1 juli 2017 kl 15.15

Inrikes. Det blir ingen Bråvalla Festival nästa år. Det meddelar arrangörerna i ett pressmeddelande. Orsaken är att de sexuella övergreppen på festivalen bara fortsätter och fortsätter. Under natten mot lördagen våldtogs en tonårsflicka. "Därför har vi beslutat att inte göra Bråvalla 2018", skriver arrangörerna.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 23-tiden på fredagen som en tonårsflicka anmälde ett sexövergrepp mitt under Håkan Hellströms konsert på scenen Panorama. En man hade hållit fast flickan och genomfört en våldtäkt.

Flera sexuella ofredanden har rapporterats och anmälts under årets Bråvalla festival.

Nu har arrangörerna fått nog. Det blir ingen festival nästa år.

"Det finns inte ord för hur otroligt ledsna vi är över det här, och vi vill beklaga och fördöma det å det allvarligaste. Det är fan inte okej. Vi accepterar det inte på vår festival", skriver arrangörerna och fortsätter:

"Vi har gjort allt som står i vår makt att förebygga och på plats säkra festivalupplevelsen för våra besökare. Årets Bråvalla har varit den bästa ur många hänseenden; personal, frivilligorganisationer och publik har vittnat om fantastisk stämning och vi har den hittills lugnaste festivalen i antalet anmälda brott mätt. Med det sagt så fortsätter sexuella ofredanden att förekomma."

"Därför har vi beslutat att inte göra Bråvalla 2018", klargör arrangörerna.

Förra året anmäldes en mängd våldtäkter och ofredanden på Bråvalla, bland annat under feministen Zara Larssons konsert. Efter våldtäkten skrev hon på Twitter att "Jag hatar killar. Hatar hatar hatar".

Det brittiska rockbandet Mumford & Sons meddelade att man kommer bojkotta festivalen i Norrköping tills dess att arrangörerna tar krafttag mot det stora antalet sexuella övergrepp.

I år har polisen satt upp en temporär polisstation öppen dygnet runt på Bråvalla och ett stort antal poliser arbetar trygghetsskapande, brottsförebyggande och utredande. I år finns även poliser med förstärkningsvapen. Men det har alltså inte hjälpt.


Ekonominyheter

Regeringen skärper 3:12-reglerna

Täpper till möjlighet till lägre skatt.. Riskerar att öka klyftorna mellan fattiga företagare och rika anställda.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Mer från Inrikes

Sidor

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus