Elin Krantz mördare vill åka hem – känner sig "kränkt" i Sverige

Publicerad 22 februari 2019 kl 17.36

Inrikes. Elin Krantz etiopiske mördare kan snart vara fri från sitt 16-åriga fängelsestraff. I maj 2021 har han avtjänat två tredjedelar av sitt straff. Redan nu vill han dock avtjäna återstoden av straffet i hemlandet, uppger Metro.

Gilla artikeln på Facebook

I september 2010 våldtogs och mördades 23-åriga Elin Krantz i en skogsdunge i Göteborg av en invandrare från Etiopien. Mordet var mycket brutalt och skakade Sverige. Efteråt försökte etiopiern dölja Elins kropp med stenbumlingar.

Idag 31-årige Ephrem Tadele Yohannes dömdes för brottet. Dock slapp han undan med bara 16 år i fängelse och livstids utvisning, och kan bli villkorligt frigiven redan i maj 2021, eftersom man i Sverige bara behöver sätta inspärrad två tredjedelar av straffet.

I ett brev till Kriminalvården, som Metro tagit del av, har han dock redan krävt om att bli förflyttad till sitt hemland Etiopien och avtjäna resten av fängelsestraffet där.

I skrivelsen påstår han bland annat att det svenska rättsväsendet utsätter honom för "nedbrytande behandling" och "allvarlig kränkning av de mänskliga rättigheterna".

"Gud välsigne er", skriver han i slutet av brevet.

Kravet har överlämnats till regeringen, som nu dock avslår det. Han får vänta på att Sverige officiellt släpper ut honom i friheten.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Regeringen skärper 3:12-reglerna

Täpper till möjlighet till lägre skatt.. Riskerar att öka klyftorna mellan fattiga företagare och rika anställda.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vill bli president i USA – med löfte om medborgarlön på 1.000 dollar. Men Yangs analys av automatiseringens följder är högst relevant, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus