"En glädjens dag": Största fartyget slutar hämta invandrare på Medelhavet

Publicerad 7 december 2018 kl 10.53

Utrikes. En "förtalskampanj" från invandringskritiska europeiska regeringar förstör vårt arbete med att hämta illegala på Medelhavet, säger Läkare utan gränser till The Guardian. Nu slutar jättefartyget Aquarius med importverksamheten.

Gilla artikeln på Facebook

Aquarius har hämtat tiotusentals asylsökare för en kostnad på åtskilliga hundra miljoner i bidragspengar för europeiska skattebetalare.

Läkare utan gränser och deras partner SOS Mediterranee säger att en "förtalskampanj" från europeiska regeringar ligger bakom beslutet att nu upphöra med verksamheten, enligt The Guardian. Organisationen beskriver det hela som "en sorgens dag" och skyller bland annat på Italien. Men på Voice of Europe, en nyhetssajt om problemen med invandringen, konstaterar en skribent att det i själva verket är en "glädjens tag" för de européer som fortfarande bor kvar i Europa.

Nära 5.000 invandrare dog under 2016 när de försökte korsa Medelhavet från Afrika och Mellanöstern, skriver The Guardian. Under samma år våldtogs och mördades tusentals européer av invandrare som lyckats ta sig in helskinnade tidigare. Enligt Dagens Nyheter har exempelvis närmare hundra procent av de som skjuter ihjäl andra människor i Sverige invandrar­bakgrund och enligt SVT skjuts det nu fem gånger mer i Sverige än i den socialdemokratiska mångkulturens grannländer.


Nyheter från förstasidan

Kraftig explosion vid trafikskola i Malmö

Vittne: "Entrén är bortsprängd." Många larm om kraftiga detonationen strax före midnatt.0 

Ekonominyheter

Svenskt luftskepp ska flyga miljardärer till Nordpolen

Priset: 600.000 kronor för en kabin.. "I nästa steg vill vi bredda och flyga till exempel mellan London och Berlin."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Vetenskap

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0 

USA byter kön på 8-åringar. Allt fler liberaler lämnar in sina barn för könsbyte.0