"En glädjens dag": Största fartyget slutar hämta invandrare på Medelhavet

Publicerad 7 december 2018 kl 10.53

Utrikes. En "förtalskampanj" från invandringskritiska europeiska regeringar förstör vårt arbete med att hämta illegala på Medelhavet, säger Läkare utan gränser till The Guardian. Nu slutar jättefartyget Aquarius med importverksamheten.

Gilla artikeln på Facebook

Aquarius har hämtat tiotusentals asylsökare för en kostnad på åtskilliga hundra miljoner i bidragspengar för europeiska skattebetalare.

Läkare utan gränser och deras partner SOS Mediterranee säger att en "förtalskampanj" från europeiska regeringar ligger bakom beslutet att nu upphöra med verksamheten, enligt The Guardian. Organisationen beskriver det hela som "en sorgens dag" och skyller bland annat på Italien. Men på Voice of Europe, en nyhetssajt om problemen med invandringen, konstaterar en skribent att det i själva verket är en "glädjens tag" för de européer som fortfarande bor kvar i Europa.

Nära 5.000 invandrare dog under 2016 när de försökte korsa Medelhavet från Afrika och Mellanöstern, skriver The Guardian. Under samma år våldtogs och mördades tusentals européer av invandrare som lyckats ta sig in helskinnade tidigare. Enligt Dagens Nyheter har exempelvis närmare hundra procent av de som skjuter ihjäl andra människor i Sverige invandrar­bakgrund och enligt SVT skjuts det nu fem gånger mer i Sverige än i den socialdemokratiska mångkulturens grannländer.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Nu skickas svenska instrumentet till månens baksida. Lyfter under kvällen svensk tid.0 Plus

Världens äldsta spår av pest hittat – i svenska Falköping. Forskare gjorde fyndet i 5.000 år gammal grav.0 

Kultur

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus

Unikt Linnéporträtt tillbaka i Sverige. Kända teckningen har varit på villovägar under en okänd tid.0