Ramarna för vad som "kan sägas om islam och invandrare" är "otäckt vidare" i danska medier än i svenska, enligt Karin Olsson.

Expressen: "Otäckt" att danska journalister tillåts skriva öppet om invandring och islam

Publicerad 13 maj 2018 kl 17.24

Media. Expressens kulturchef Karin Olsson kritiserar SD-väljare för att lita mer på danska än svenska medier. Samtidigt slår hon fast att det är "otäckt" att tidningarna i Danmark tillåts skriva så ocensurerat i frågor som rör invandring och islam.

Gilla artikeln på Facebook

"Det är möjligt att 'Sverigevännerna' tycker bättre om danska medier, där ramarna för vad som kan sägas om islam och invandrare är vidare. Ofta otäckt vidare, om du frågar mig", skriver Karin Olsson i Expressen.

I artikeln klagar Olsson på att en undersökning visar att "bara" 63 procent av SD-väljarna "finner mediernas innehåll i allmänhet mycket tillförlitligt", samtidigt som 82 procent av dem anser att svenska journalister vinklar nyheter utifrån sina åsikter.

"Det är allvarligt att anhängarna av ett så stort parti inte litar på breda medier i viktiga samhällsfrågor", dundrar den vänsterliberala kulturchefen.

Vad misstron kan bero på kan Olsson dock inte riktigt förstå, men hon uppger att SD:s strategi går ut på att "profilera sig mot en påstådd elit, som ägnar sig åt 'fake news'".


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

EU:s bolånevarning till Sverige: Äldre gynnas på ungas bekostnad

Hård kritik från EU-kommissionen.. Regeringen uppmanas införa marknadshyror, avskaffa avdragsrätten för bolån och utöka amorteringskravet som idag bara gäller nya bolånetagare.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Varför tillåts eliterna förstöra sina länder? Joakim Andersen om Nassim Taleb och begreppet "skin in the game".0 Plus

Vetenskap

Celltyper bakom schizofreni hittade. "Kan ha stor betydelse för utvecklingen av nya behandlingsmetoder."0 

Kultur

Affärsracet avbokar Özz Nujen. Komikern var inbokad som "hemlig gäst".0 

Hotar dra in statliga stödet till manliga filmskapare. Nästan bara män vill bli filmregissörer.0