Ramarna för vad som "kan sägas om islam och invandrare" är "otäckt vidare" i danska medier än i svenska, enligt Karin Olsson.

Expressen: "Otäckt" att danska journalister tillåts skriva öppet om invandring och islam

Publicerad 13 maj 2018 kl 17.24

Media. Expressens kulturchef Karin Olsson kritiserar SD-väljare för att lita mer på danska än svenska medier. Samtidigt slår hon fast att det är "otäckt" att tidningarna i Danmark tillåts skriva så ocensurerat i frågor som rör invandring och islam.

Gilla artikeln på Facebook

"Det är möjligt att 'Sverigevännerna' tycker bättre om danska medier, där ramarna för vad som kan sägas om islam och invandrare är vidare. Ofta otäckt vidare, om du frågar mig", skriver Karin Olsson i Expressen.

I artikeln klagar Olsson på att en undersökning visar att "bara" 63 procent av SD-väljarna "finner mediernas innehåll i allmänhet mycket tillförlitligt", samtidigt som 82 procent av dem anser att svenska journalister vinklar nyheter utifrån sina åsikter.

"Det är allvarligt att anhängarna av ett så stort parti inte litar på breda medier i viktiga samhällsfrågor", dundrar den vänsterliberala kulturchefen.

Vad misstron kan bero på kan Olsson dock inte riktigt förstå, men hon uppger att SD:s strategi går ut på att "profilera sig mot en påstådd elit, som ägnar sig åt 'fake news'".


Ekonominyheter

Rotschild orolig för världsordningen

Dollarn kan sluta vara världsvaluta.. Ledare som Trump samarbetar inte med andra, varnar bankiren.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Sjunkande skolresultat, no go-zoner och ökat våld kan ha en enkel förklaring. Joakim Andersen har läst ny bok om eugenikens nedtystade men välbelagda sanningar.0 Plus

Mer från Media

Danska politiker kränkta av Fox News

Utpekades som socialistisk lekstuga i amerikanska tv-kanalen.. TV-kanalen "ska inte pissa på Danmark", enligt danske finansministern.0 

Deltar inte i insatsen mot Infowars. "Han har inte brutit mot våra regler."0 

Antikrigsprofiler blockas av Twitter

Nya ingrepp mot libertarianer.. Ron Paul Institute-chefen en av de drabbade.0 

Sidor

Vetenskap

Hajarna påverkas av dinosauriedödande asteroiden – än idag. Lever ännu med sviterna av en katastrof för 66 miljoner år sedan.0 

Unik svensk miniubåt tas i bruk. Ska studera havsbotten på stora djup.0 Plus

Kultur

Afrikanskättad skådis kan bli nästa James Bond – "Tiden är inne". Producenten öppnar dörren för svart James Bond.0 Plus