IS försöker skapa ny migrantvåg från Afrika – FN-chef varnar: "500 miljoner människor"

Publicerad 27 april 2018 kl 18.40

Utrikes. Den islamistiska terrorgruppen IS försöker skapa en ny migrantvåg som till Europa. Det varnar nu David Beasley, chef för FN:s Världslivsmedelsprogram, för, rapporterar The Guardian. Syftet är att infiltrera vågen av invandrare samt att skapa ännu mer problem och kaos i europeiska länder.

Gilla artikeln på Facebook

Flyende IS-terrorister från Syrien samarbetar nu med andra islamistiska terrorgrupper i Afrika för att frambringa en ny migrantvåg avsedd för Europa. Denna varning kommer från amerikanen David Beasley, som är chef för FN:s Världslivsmedelsprogram.

Beasley betonar att Europa måste vakna upp innan det är för sent.

– Ni kommer få se ett liknande mönster av vad som ägde rum för några år sedan, men nu kommer IS och andra extremistiska grupper i större utsträckning att infiltrera invandringen, säger han till The Guardian.

Enligt David Beasley samarbetar Islamiska Staten med terrorgrupper som Boko Haram och al-Qaida för att dela upp territorium och resurser i Afrika samt för att destabilisera områden så att en ny enorm våg av migranter till Europa skapas, där invandrarna i sin tur ska infiltrera och orsaka ännu mer kaos. Det handlar om hundratals miljoner människor.

Terrorgrupperna kommer använda sådant som matbrist både för att rekrytera medlemmar och för att orsaka asylströmmar till Europa.

David Beasley sänder ett varningens ord till alla européer.

– Om ni trodde att ni hade problem med en nation som Syrien där det bor 20 miljoner människor, vänta tills den större Sahelregionen med 500 miljoner människor destabiliseras ytterligare, säger han.


Nyheter från förstasidan

"Otroligt": Polen kräver svar av Sverige – om kommunistdomaren

Sveriges ambassadör kallades till polska UD. Ministern: "Det saknar motstycke att man vägrar lämna ut en stalinistisk brottsling."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen om den politiskt inkorrekte libertarianen Hans-Hermann Hoppe.0 Plus

Vetenskap

Hittade skelett från 1600-talet i källaren. Makabra upptäckten när källaren skulle renoveras.0 Plus

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus