Arkivbild.

Flyktingbarn "med mustasch" sexattackerade 10-åriga flickor i badgrottan

Publicerad 23 januari 2017 kl 10.57

Lag & Rätt. Ett så kallat ensamkommande flyktingbarn angrep och tafsade på två skräckslagna flickor i tioårsåldern på Gustavsviksbadet i Örebro. Eftersom han påstår att han endast var 15 år kommer afghanen – som beskrevs som mustaschprydd vid gärningstillfället – undan med 35 timmars ungdomstjänst och slipper utvisning.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i slutet av 2016 som 25-30 ensamkommande från ett HVB-hem i Skinnskatteberg besökte äventyrsbadet Lost City i Gustavsvik i Örebro. När de kom till badplatsen förklarade personalen – av allt att döma förgäves –  för de afghanska männen på deras eget språk att de inte fick tafsa på flickor.

Mamman till en av de två utsatta flickorna upptäckte att männen kastade obehagliga blickar på barnen och hade dem därför under noggrann uppsyn. Men när hon till slut lät flickorna åka en vattenrutschkana själva passade ett av flyktingbarnen på att gå till attack.

När den ena flickan åkte förbi en grotta satt afghanen och väntade på henne. Han kastade sig över flickan, lade sig på henne och började smeka henne över brösten och mellan benen. När den andra flickan kom till sin kompis undsättning angrep han även henne och försökte slita av 10-åringen hennes bikini.

Flickorna, som var chockade och livrädda efter händelsen tog direkt kontakt med mamman. När de berättade för mamman om vad som hade hänt frågade hon dem om de kunde peka ut tafsaren.

– Ja ,det är han med mustaschen, svarade de, och afghanen kunde snart identifieras av badvakterna.

Flyktingbarnet, som kom till Sverige under 2015, påstod att han inte kunde simma och att han därför gripit tag i flickorna för att undvika att drunkna. Det var dock en förklaring som domstolen helt kunde avfärda.

Enligt Örebro tingsrätt motsvarar straffet för gärningarna två månaders fängelse. Men eftersom afghanen påstår att han var 15 vid brottstillfället kommer han undan med 35 dagars ungdomstjänst för sexuellt ofredande.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Österrikes regering spricker

Invandringskritiska samarbetet upplöses. "Nog är nog" efter FPÖ-ledarens korruptionsskandal.0 

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.