Ensamkommande flyktingbarn
Jonathan Nicola.

Flyktingbarnet: Jag visste inte om att jag var 29 år

Publicerad 28 april 2016 kl 15.05

Utrikes. Mamma glömde bort hur gammal jag var. Så lyder det 29-åriga "flyktingbarnets" förklaring till att han uppgett sig vara minderårig, rapporterar Vice News.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider har tidigare rapporterat om den 29-åriga man från Sudan som med falska uppgifter skaffade sig studentvisum och stipendium som 17-åring i Kanada.

Jonathan Nicola, som 29-åringen uppger att han heter, har nu lämnat sin förklaring till att han har uppgett två olika födelsedatum till kanadensiska respektive amerikanska myndigheter då han har ansökt om visum. Jonathan säger till en kanadensisk domstol att anledningen till att hans födelseår i vissa ansökningar är 1986 och i andra 1998, är för att Jonathans mamma inte kom ihåg vilket år han var född.

Enligt kanadensisk media påstår Jonathan att han ständigt frågade sin mamma om när han var född och att modern då bara svarade att hon inte kom ihåg när han föddes. Vidare skyller 29-åringen på Sudans skolväsende som aldrig frågade om hans ålder och påstod att han hela tiden fick flytta runt på olika skolor.

Under förhandlingarna i domstolen bad Jonathan om att få bli frisläppt och få åka hem för att ta hand om sin sjuka mamma. Domstolen beslutade dock att afrikanen ska vara fortsatt frihetsberövad och att brottsutredningen mot honom ska fortsätta. Den 24 maj kommer 29-åringens ärende att prövas på nytt.


Nyheter från förstasidan

Jean-Claude Juncker: "Dessa dumma nationalister som älskar sina länder"

Hävdar att EU är en "fredsgud". "Dessa populister, nationalister, dumma nationalister, är kära i sina egna länder och gillar inte andra."0 

Ekonominyheter

Busslinjer dras in – har inte råd att tanka

Kronraset slår hårt mot småländsk kollektivtrafik.. Linjer dras in i Kalmar, Oskarshamn och Västervik när Riksbanken går "all-in" för att rädda bostadsmarknaden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Slipp myggen – med ränder på kroppen. Sambandet för första gången bevisat.0 

Gener bakom val att skaffa hund. Står för mer än halva förklaringen till att man blir hundägare.0