Migrationsverket har beslutat att flyktingbarnet är en vuxen man och åtminstone två år äldre än han påstår. Men det kan ta upp till två år innan beslutet kan fastställas.

Flyktingbarnet: "Rasist! Kvinnor ska slaktas om de inte håller käften"

Publicerad 16 maj 2018 kl 09.41

Inrikes. Ett flyktingbarn på ett HVB-hem i Landskrona gick bärsärkagång när han inte fick dadlar till maten. Nu döms han för brott mot två av de anställda.

Gilla artikeln på Facebook

De två handledarna på boendet, en man och en kvinna, berättade under rättegången om en kväll i juni 2017 då flyktingbarnet kom och bad om att få citron och dadlar till sin matlagning.

När kvinnan förklarade att dessa livsmedel var slut och att han fick vänta till nästa dag blev afghanen rosenrasande.

Han kallade kvinnan "rasist" och "hora" och förklarade att han "skulle knulla henne och hela hennes familj samt slå och döda henne", berättade kvinnan.

Han krävde att hon skulle ringa till sin chef och till polisen. Hon sade att han inte fick ta telefonen och höll emot, men han bräckte upp hennes hand och tog mobilen.

Han fortsatte sedan att hota kvinnan och den manlige anställde.

"Han sa att hans pappa sagt att kvinnor skulle hålla käften och att de skulle slaktas om de inte gjorde det", berättade kvinnan.

De två anställda gav samstämmiga uppgifter under rättegången. Men eftersom de inte hade nämnt i tidigare polisförhör att flyktingbarnet hotat att döda dem och skrikit om att kvinnor bör slaktas anser Lunds tingsrätt dock inte att dessa uppgifter är styrkta. Afghanen döms dock för att ha hotat att slå kvinnan och slå sönder käken på mannen – uppgifter som båda har vidhållit i både förhör och under rättegången.

Han frias dock från att i samband med händelsen ha slagit sönder skafferiet, kylen och frysen i köket. Detta eftersom ingen i personalen såg när han gjorde det.

Afghanen, som antas ha varit 17 år när brotten begicks, döms till 70 dagsböter á 50 kronor för två fall av olaga hot samt för olaga tvång. Han ska också betala 5.000 kronor vardera i skadestånd till de två anställda.

I slutet av förra året beslutade Migrationsverket efter ålderstester att afghanen var vuxen och åtminstone två år äldre än han påstått sig vara. Myndigheten beslutade även att han ska utvisas, men eftersom beslutet har överklagats kan de ta två år innan åldern och utvisningsbeslutet fastställs.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Katastrofval för S i Bayern: Backar från 20 till 9 procent

Samtidigt minskar Merkels systerparti CSU kraftigt. Alternativ för Tyskland ökar till 11 procent och tar historisk plats i parlamentet.0 

Ekonominyheter

Dansk ägarfamilj straffar Klippan för SD-succén: Flyttar planerad anläggning från kommunen

Politiskt korrekt golvjätte "gör en Brandos".. Flyttar forskning och utveckling från kommunen för att hämnas på invånarna efter valresultatet.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.