FN:s migrationsavtal
Avtalet ska även formellt antas i FN:s generalförsamling den 19 december.

FN-länder antog migrationspakten – sedan applåderade de i flera minuter

Publicerad 10 december 2018 kl 12.42

Utrikes. FN:s medlemsländer har nu godkänt den globalistiska migrationspakten, som sägs försöka göra all invandring till en mänsklig rättighet. Migrationsavtalet antogs till flera minuter långa applåder, rapporterar SR Ekot på måndagen.

Gilla artikeln på Facebook

FN:s globala migrationsavtal antogs på förmiddagen när världsledare och FN:s högsta ledning möttes under konferensen i Marrakech i Marocko, som inleddes idag.

Hård kritik har riktats mot avtalet de senaste veckorna, och flera länder har dragit sig ur.

I Sverige har flera demonstrationer anordnats mot pakten.

Men kritiken kom för sent, för nu är avtalet godkänt.

Sverige och Stefan Löfven ställde sig bakom pakten, som fick lite uppmärksamhet i svenska medier.

– Jag hör inga invändningar. Texten är antagen, sade mötesordförande Nasser Bourita under FN-konferensen på måndagen varefter applåder följde i flera minuter, enligt Ekot.

De länder som drog sig ur mötet har bland annat menat att avtalet kommer främja mer invandring samt inskränka staternas nationella suveränitet. Enligt länderna gör avtalet ingen skillnad mellan flyktingar och illegala invandrare, och invandring görs till en mänsklig rättighet. Paktens försvarare har påstått att avtalet inte är rättsligt bindande. Men även politiskt bindande avtal kan i slutändan få rättsliga konsekvenser. Ungerns premiärminister Viktor Orbán har sagt att framtida rättsfall kommer använda dokumentet som en referenspunkt.

I statliga SVT står det att FN uttrycker "oro för den desinformation som sprids om överenskommelsen", alltså den kritik som kommer från en rad länder och personer.


Nyheter från förstasidan

Malmöpolisens senaste "knep" för att stoppa brott – högtalare på offentliga platser

Polisen ska i realtid säga till brottslingarna att sluta begå dumheter. "Polisen kan inte vara på alla platser samtidigt men högtalarna möjliggör för oss att vara närvarande på fler platser."0 

Ekonominyheter

Stockholms boprisras i dollar: 20 procent

Säljarna får allt mindre för pengarna.. Köpkraften per såld kvadratmeter rasar när kronan fortsätter sin resa mot botten.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Vetenskap

Forskare ska klona urtida häst . Blod från fölet påträffades efter över 40.000 år.0 Plus

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0