"Jag borde ha gjort en bättre bakgrundskoll i det här fallet", erkänner Mattias Lönnqvist (FP) idag.

" />

"Jag borde ha gjort en bättre bakgrundskoll i det här fallet", erkänner Mattias Lönnqvist (FP) idag.

" />

"Jag borde ha gjort en bättre bakgrundskoll i det här fallet", erkänner Mattias Lönnqvist (FP) idag.

" />
Pressbild

Folkpartist spred lögner om Fria Tider

Publicerad 22 februari 2012 kl 01.00

Inrikes.Folkpartiets ordförande i Rinkeby Kista, Martin Ängeby spred tillsammans med ordföranden i Sundbyberg, Mattias Lönnqvist falska nätrykten på twitter där de felaktigt hävdade att Fria Tider skulle ha "kopplingar" till svensk nynazism.
- Jag borde ha gjort en bättre bakgrundskoll, erkänner Mattias Lönnqvist idag.

Gilla artikeln på Facebook

Att socialliberaler ägnar sig åt smädelser och personangrepp istället för politisk debatt har konservativa opinionsbildare i hela västvärlden fått vänja sig vid på senare år. Men många höjde nog ändå på ögonbrynen när två etablerade folkpartister under tisdagen skrev på twitter att Fria Tider, en av Sveriges största nyhetssajter, skulle ha "kopplingar" till nazister.

- Jag borde ha gjort en bättre bakgrundskoll i det här fallet, erkänner Mattias Lönnqvist (FP) till Fria Tider idag.

Påståendet om nazistiska kopplingar kom ursprungligen från Folkpartiets ordförande i Kista-Rinkeby, Martin Ängeby, som förutom sina kommunala uppdrag i Sverige även är verksam i diverse antiserbiska projekt på Balkan. Det var i samband med att några av hans serbiska kritiker länkade till Fria Tider som han hävdade att tidningen skulle ha "nazikopplingar" i ett inlägg på den sociala nätverkssajten twitter.

Martin Ängeby har inte gått att nå för en kommentar.

Fakta / Fria Tider
Fria Tider startades 2009 för att utgöra en total motpol till etablerad svensk media. Fria Tiders arbetssätt är att titta hur etablerad media gör - och därefter göra tvärtom. Nyheter som tystats ned och blir notiser i etablerad media blir således förstasidesstoff hos oss. Artiklar som är vinklade åt vänster överallt annars kommer att finnas i Fria Tider - men vinklade åt höger. Och om de etablerade medierna händelsevis, någon gång ibland, skulle anpassa sina nyheter efter så kallad politisk korrekthet - ja då ska samma nyheter återges med politisk hänsynslöshet hos oss.

Fria Tiders ledarsida har sedan starten varit konservativ och klassiskt liberal, eller mer exakt paleokonservativ och paleolibertariansk. Ideologier som står i skarp kontrast och ofta i rak motsats till nazismen.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Småföretagare dör ofta i fattigdom

Överrepresenterade i gruppen fattigpensionärer.. De har sällan råd att ta ut lön och tvingas ofta jobba tills de dör.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Joakim Andersen har läst Jim Goads nya bok Whiteness – The original sin.0 Plus

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus