Samhället blir "urtrist" utan asylinvandring från tredje världen, lyder Fredrik Reinfeldts varning till Finland.

Fredrik Reinfeldt: Araberna "de hårdast arbetande personerna i vårt samhälle"

Publicerad 11 februari 2016 kl 19.14

Inrikes. Mer asylinvandring från tredje världen. Det var framgångstipset som före detta statsminister Fredrik Reinfeldt (M) gav till 600 finländska kommunala tjänstemän och politiker vid Kommunförbundets årliga seminarium.

Gilla artikeln på Facebook

Under mötet "berömde" Reinfeldt bland annat Finland för att landet förra året tog emot 32.000 asylsökare, framför allt från arabvärlden, rapporterar Hufvudstadsbladet.

– 32.000 är en bra siffra! I Sverige fick vi i fjol 160.000 asylsökande och prognosen för i år ligger på 140.000. Jag har träffat folk som har sagt att vi lever i ett land som kollapsat, men jag har då inte märkt några sådana tecken, förklarade den 50-årige politikern enligt tidningen.

Särskilt invandrare från arabiska länder är en riktig vinstlott för samhället, bedyrade Fredrik Reinfeldt.

– Min erfarenhet av syrier och irakier är att de är de hårdast arbetande personerna som vi har i vårt samhälle.

Han uppmanade också männen att "skärpa sig" och sluta prestera dåligt i skolan och tillade att det också "är män som förirrar in sig i märkliga högerextrema uppfattningar".

Utan omfattande inslag av invandrare från tredje världen blir samhället "urtrist", varnade den svenske politikern, som också skröt om att Stockholm numera är den mest "mångkulturella" staden i Europa efter London.

– Jag är väldigt mycket för invandring. De starkaste samhällena är öppna och blandade. Samhällen där alla tror på samma gud och gör samma saker är urtrista.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.