Fullt med stirrande män i damduschen när Fi inför "queerdag" på badhus

Publicerad 11 juni 2018 kl 09.32

Inrikes. Ribergsborgs kallbadshus i Malmö införde en "queerdag" då besökarna själva får bestämma om de vill använda herrarnas eller damernas omklädningsrum. Det ledde till att damernas "invaderades" av män som stirrade på de nakna kvinnorna.
– Det kom några transpersoner och då började gubbarna att stirra ut och håna dem, säger en gäst till Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Satsningen "Queer Kallis" första måndagen varje månad kom efter en motion av de feministiska politikerna Hanna Thomé (V) och Linda Hiltmann (Fi).

På sin hemsida skriver Ribergsborgs kallbadshus:

"Queer Kallis riktar sig till alla men särskilt till hbtq-personer. Icke-binära och transpersoner som tidigare inte kunnat gå på Kallis på grund av den strikta könsuppdelningen i en dam- respektive herr-avdelning har nu möjlighet till det. Under dessa dagar har alla tillgång till hela badet och besökarna bestämmer själva vilken avdelning de vill bada och basta på."

Jeanette Larsson, som är "föreläsare i mångfaldsfrågor", besökte badhuset och berättar för Aftonbladet hur den politiskt korrekta idén fungerade i praktiken. Hon uppger att det var fullt med män på damernas avdelning.

– De var i duscharna, på toaletterna, i omklädningsrummen, och på badbryggorna. Stället var invaderat av män, inte av transpersoner vad jag kunde se. Det kändes otroligt obehagligt allting, säger Jeanette Larsson.

Enligt henne kom det bara några transpersoner, men "då började gubbarna att stirra ut och håna dem".

Kommunalrådet Hanna Thomé (V) säger till Sydsvenskan att problemet är ett "uttryck för den patriarkala värld vi lever i".

– Fel grupp straffas om vi stänger ner för att vissa män inte kan sköta sig. Jag träffade väldigt nöjda transpersoner, som tidigare inte har kunnat gå på badet alls, säger Hanna Thomé till Sydsvenskan.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vill bli president i USA – med löfte om medborgarlön på 1.000 dollar. Men Yangs analys av automatiseringens följder är högst relevant, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus