Nu får illegala invandrare rätt till gratis datorer, förutsatt att de gått på socialbidrag i minst fyra månader.
Tim Trueman/CC-BY-NC-ND

Gratis datorer till illegala invandrare

Publicerad 30 november 2013 kl 16.20

Inrikes.Är du illegal invandrare? Bor du i Malmö? Har du gått på socialbidrag i minst fyra månader? Då har du rätt att få en dator av kommunen helt gratis.

Gilla artikeln på Facebook

I förrgår fattade kommunfullmäktige i Malmö beslut om nya riktlinjer för socialbidrag, eller försörjningsstöd som det numera heter.

De nya riktlinjerna föreskriver att barnfamiljer som gått på socialbidrag i minst fyra månader har rätt att få en dator och internetuppkoppling betald av kommunen. Hushåll utan barn måste lyfta socialbidrag i sex månader innan de kvalificerar sig för en gratis dator, uppger Sydsvenskan.

Så kallade ”papperslösa barn”, det vill säga illegala invandrare med en uppgiven ålder under 18 år, får också rätt till datorer på samma villkor som övriga.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Busslinjer dras in – har inte råd att tanka

Kronraset slår hårt mot småländsk kollektivtrafik.. Linjer dras in i Kalmar, Oskarshamn och Västervik när Riksbanken går "all-in" för att rädda bostadsmarknaden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Slipp myggen – med ränder på kroppen. Sambandet för första gången bevisat.0 

Gener bakom val att skaffa hund. Står för mer än halva förklaringen till att man blir hundägare.0