Höjd bensinskatt kan redan ha klubbats

Publicerad 27 september 2014 kl 12.56

Skatt. Miljöpartiet är på väg in i ett regeringssamarbete och nu kommer det som många har fruktat: Gustav Fridolins parti ska redan ha övertygat S-ledaren Stefan Löfven om att höja bensinskatten.

Gilla artikeln på Facebook

Det är Dagens Nyheter som skriver om hur de pågående regeringsförhandlingarna kan komma att sluta med höjd bensinskatt. Samtidigt väntas den kritiserade sänkningen av krogmomsen blir kvar, medan frågan om vinster i välfärden är svår att lämna någon prognos om.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet kom överens i frågan om koldioxidskatt redan 2010 och sedan dess har MP tonat ned sina egna krav på bensinskatte­höjningar, skriver DN.  Men trots det räknar man alltså med att en höjning ingår i den budget som just nu förhandlas fram mellan partierna.

Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet förhandlar fortfarande om skattebetalarnas skyldighet att finansiera vinstuttag ur privatägda välfärdsbolag. V är emot en sådan skyldighet, medan både S och MP – i strid med åsikten hos majoriteten av sina väljare – förespråkar en fortsatt skyldighet för skattebetalarna att finansiera privata vinstuttag i välfärden.


Ekonominyheter

Regeringen skärper 3:12-reglerna

Täpper till möjlighet till lägre skatt.. Riskerar att öka klyftorna mellan fattiga företagare och rika anställda.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Mer från Skatt

Studie: Sverige behöver halvera marginalskatt

Konkurreras ut av utlandet.. Nästan inga nya stora företag skapas i Sverige – på grund av bostadsmarknaden och skattetrycket.0 

Sidor

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus