Sverige byter folk
Enligt finansminister Magdalena Andersson måste pensionärerna nu betala mer – på grund av pengabristen.

Höjd skatt för pensionärer för att klara invandringen

Publicerad 10 oktober 2014 kl 20.25

Inrikes. Den rekordstora asylinvandringen från tredje världen dränerar statskassan på pengar till välfärden. På grund av det "mycket allvarliga läget" har den S-ledda regeringen nu beslutat att höja äldre svenskars skatt.

Gilla artikeln på Facebook

Finansminister Magdalena Andersson (S) säger att beslutet, som går ut på att återinföra den så kallade särskilda löneskatten för personer över 65, handlar om att regeringen måste "få in resurser".

– Givet det mycket allvarliga läget vi har i statsfinanserna och stora behov av att genomföra reformer så har vi gjort bedömningen att man kan göra en mindre justering just på den särskilda löneskatten för äldre, säger Magdalena Andersson enligt Veckans Affärer.

Det var under ett tal i Stockholm i mitten av augusti 2014 som den dåvarande statsministern Fredrik Reinfeldt (M) erkände att asylinvandringen nu har nått en sådan massiv nivå att Sverige inte längre har råd att finansiera några nya satsningar på välfärden. Han uppmanade därför de svenska skattebetalarna att "öppna sina hjärtan".

– Det kommer att kosta pengar, vi kommer inte ha råd med så mycket annat, men det är verkligen människor som flyr för sina liv, sade Reinfeldt.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Dansk ägarfamilj straffar Klippan för SD-succén: Flyttar planerad anläggning från kommunen

Politiskt korrekt golvjätte "gör en Brandos".. Flyttar forskning och utveckling från kommunen för att hämnas på invånarna efter valresultatet.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.