Här gör Bono Hitlerhälsning åt Jimmie Åkesson

Publicerad 11 september 2018 kl 14.19

Utrikes. Under U2:s spelning i Paris i helgen hånades Jimmie Åkesson av Bono. Sångaren gjorde bland annat Hitlerhälsning åt SD-ledaren och ropade hans namn.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under Parisspelningen natten till måndag som U2:s sångare, Bono, maskerad i en satanisk clownmask gjorde Hitlerhälsning åt Jimmie Åkesson.

Den världsberömde rocksångaren ropade också ut SD-ledarens namn och kallade svenskar för "tråkiga".

– Jag kommer precis från Sverige. Jag visste inte hur mycket jag gillade svenskarna. Långa, blonda, blåögda, tråkiga, säger han som sitt ondskefulla andra jag MacPhisto.

– Men nu verkar det som att svenskarna har börjat upptäcka sin ariska potential. Oj ja, fortsätter han och skrattar elakt.

Sedan gör han Hitlerhälsningen samtidigt som han ropar "Akesson", kan man se i ett Youtubeklipp från U2gigs.com.

– Jimmie! Akesson!, fortsätter han och gör Hitlerhälsning igen. Jag gillar honom. Jag gillar honom. Han har gjort så bra i från sig i valet idag. Jag älskar val. Jag älskar ballonger. Jag älskar fester (oklart om han alternativt menar partier, "parties") som spårar ur.

Han går sedan vidare med ett angrepp på Nationella frontens Marine Le Pen och riktade sig till fransmännen i publiken.

– Frankrike, ni gjorde min favorit, lilla Marine Le Pen, besviken. Jag är som fadern hon aldrig hade. Och nu har hon tvingats byta namn på sitt parti så att människor inte vet att de inte gillar judar eller svarta. Jag sa till henne, att du kan gömma dig helt öppet, för det är när ni inte tror på att jag finns som jag gör mitt bästa arbete.


Nyheter från förstasidan

Estland säger nej till FN:s migrationsavtal

Men frågan skapar kris i landet då regeringen är oenig. "När vi bildade denna koalition, kom vi överens om konsensusbeslut. Tyvärr var konsensus inte uppnådd idag."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kulturprofilens öde avgörs i hovrätten. Kvinnan sov frivilligt över hos Arnault flera gånger efter den påstådda våldtäkten.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Framtida dataspel kan läsa av dina känslor. Testas med modifierat Super Mario Bros.0 Plus

Unga cannabisrökare återfår sin kognitiva förmåga om de slutar. Betydande förbättring av verbala minnet redan efter första veckan.0 Plus

Kultur

Uttalanden om judar stoppade minnesmynt för Roald Dahl. Folkkär barnboksförfattare pekas ut som antisemit.0 

The Simpsons skrotar Apu efter "rasism"-anklagelser. Den indiske figuren försvinner helt.0