Knivmorden på Ikea

Här grips misstänkte knivmannen

Publicerad 10 augusti 2015 kl 17.55

Inrikes. Ett filmklipp som har publicerats av lokaltidningen VLT visar hur polisen griper den misstänkte gärningsmannen efter måndagens knivattack på Ikea i Västerås.

Gilla artikeln på Facebook

Två personer, en man och en kvinna, dog idag efter att ha blivit knivmördade på Ikea vid shoppingscentret Erikslund i Västerås. Ytterligare en man i 35-årsåldern vårdas för livshotande skador i samband med attacken.

Lokaltidningen VLT har publicerat ett klipp som visar hur den misstänkte gärningsmannen grips av polis i en busskur. Bakom filmen står vittnet Fredrik Pikkuaho.

– Jag såg poliser komma springande mot en man som stod och väntade i en busskur. Gripandet gick jättefort, mannen gjorde inget motstånd men var högljudd. Han är kanske 30-40 år, säger Pikkuaho till VLT.

Gripandet skedde enligt polisen 15-20 minuter efter morden. Enligt uppgift kände de döda varandra sedan tidigare.

– De var bekanta med varandra men jag vill inte gå närmare in på deras relation, säger presstalesmannen Pär Strömbäck, till Aftonbladet.


Nyheter från förstasidan

Taxichaufför åtalas: Lämnade äldre dam att dö i snön

Frös ihjäl utanför sitt hus i Västernorrland. Föraren struntade i att hjälpa en äldre och sjuk kvinna fram till dörren i snöovädret i Norrland.0 

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0