Fallet Julian Assange

Här skrattar Hillary Clinton efter gripandet av Assange

Publicerad 12 april 2019 kl 10.25

Inrikes. Enligt Hillary Clinton handlar inte åtalet mot Julian Assange om att straffa journalistik, utan om rättvisa. Hon skämtar också om hans möjligheter att utlämnas till USA.

Gilla artikeln på Facebook

Amerikanska Justitiedepartementet har nu åtalat Wikileakds-grundaren Julian Assange, som under gårdagen greps av brittisk polis efter sju år på Ecuadors ambassad i London.

Enligt den skandalomsusade tidigare presidentkandidaten i USA, Hillary Clinton, handlar åtalet mot Assange om juridisk rättvisa.

– Det handlar inte om att straffa journalistik, det handlar om att han bistått dataintrång i en militär dator för att stjäla information från USA:s regering, sade hon under ett framträdande i New York efter gripandet.

– Slutsatsen är att han måste stå till svars för vad han gjort enligt åtalet.

Hillary Clinton blandade också bittert in Donald Trump, som under torsdagen sade att han inte vet så mycket om Wikileaks och inte vill blanda sig i åtalet. Under presidentvalskampanjen 2016 däremot hyllade Trump Wikileaks och sade bland annat att han "älskade" dem.

– Jag tycker det är ironiskt att han [Assange] kan vara den ende utlänning som den här administrationen skulle välkomna till USA, förklarade Clinton till åhörarnas skratt.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Stockholms boprisras i dollar: 20 procent

Säljarna får allt mindre för pengarna.. Köpkraften per såld kvadratmeter rasar när kronan fortsätter sin resa mot botten.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Forskare ska klona urtida häst . Blod från fölet påträffades efter över 40.000 år.0 Plus

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0