Maktstriden i SD

Här vägrar Jomshof diskutera med Kasselstrand

Publicerad 8 april 2015 kl 13.41

Politik. SD:s partisekreterare Richard Jomshof ville inte presentera några bevis för sina anklagelser mot SDU när han deltog i Sveriges Radios P1 Morgon i morse. Han vägrade också att diskutera anklagelserna med SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand.

Gilla artikeln på Facebook

Både Gustav Kasselstrand, ordförande för Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU, och William Hahne, vice förbundsordförande för SDU och nyvald ordförande för SD:s Stockholmsdistrikt, kommer med all sannolikhet att uteslutas av Mattias Karlssons partistyrelse.

Formellt sker uteslutningen för att SDU ska ha "lierat sig med extremister" på högerkanten, men Gustav Kasselstrand känner inte till några sådana kopplingar över huvud taget. Istället säger han att Mattias Karlsson ljuger och dessutom vägrar presentera några bevis.

– Mattias Karlsson har orkestrerat två ordförandestrider mot mig och förlorat båda. Nu svarar han genom att utesluta mig, säger Gustav Kasselstrand.

När både Richard Jomshof, partisekreterare för SD och Mattias Karlssons högra hand, deltog i radions P1 Morgon idag tillsammans med Gustav Kasselstrand vägrade han att diskutera med SDU-ordföranden. Han vägrade även att specificera sina anklagelser mot de uteslutningshotade individerna.

– Vi är mitt uppe i en utredning, svarar Jomshof undvikande.

Själv är Gustav Kasselstrand säker på att partiledningen bluffar och helt enkelt inte har några bevis.

– Såhär ligger det till. Politik är en ganska smutsig bransch som i slutändan handlar om makt. Men eftersom man inte kan gå ut och erkänna att man är helt maktfullkomlig – och bara bryr sig om sin egen makt – så måste man på något sätt motivera detta på ett sätt som blir tilltalande och enkelt för journalister. Och då är det väldigt effektivt att kalla sig själv god, tolerant och effektiv medan man kallar andra människor för extremister, säger han.

När Sveriges Radio frågar om Karlsson ljuger svarar Kasselstrand:

– Ja. Rakt av.


Ekonominyheter

Svenskt luftskepp ska flyga miljardärer till Nordpolen

Priset: 600.000 kronor för en kabin.. "I nästa steg vill vi bredda och flyga till exempel mellan London och Berlin."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Vetenskap

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0 

USA byter kön på 8-åringar. Allt fler liberaler lämnar in sina barn för könsbyte.0