Drev som dödar

Han näthatades till döds av feminister

Publicerad 1 juli 2014 kl 17.01

Inrikes. 20-årige Lucas Hertzman från Stockholm tog under helgen sitt liv efter att en längre tid ha utsatts för en hatkampanj från Fi:s ungdomsförbund, Unga feminister.

Gilla artikeln på Facebook

© Privat

Lucas Hertzman tog i lördags livet av sig efter att han en längre tid trakasserats och näthatats av Fi:s ungdomsförbund.

Lucas var transsexuell och feminist, men i Unga feminister (UF) var han inte välkommen eftersom han var man. Istället engagerade han sig i den konkurrerande feministiska organisationen Queerfeministerna, en organisation som vill förbjuda äktenskap och är motståndare till att det finns två kön, det som med feministiskt språkbruk kallas för "tvåkönssystemet".

Lucas blev därefter under en längre tid utsatt för en smutskastningskampanj och ett hatdrev från framstående feminister inom och knutna till Fi och Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU. Bland annat anklagades han för att vara "transofob" och "äcklig". För en vecka sedan skrev han på Twitter att han inte längre orkade med hatet från UF:s medlemmar.

"Jag orkar inte med hatet från UF:s medlemmar samt andra etablerade feminister. Det är jävligt lätt att hata, men det är svårt att ta emot", skrev han då.

I söndags gick Queerfeministerna ut med ett kort Twittermeddelande där de bekräftade att Lucas gått bort;

"Vår styrelsemedlem @lucashertzman har lämnat vår värld. Vi älskar hen, tackar för allt hen gjort i kampen för HBTQ-rättigheter & feminismen."

Även den feministkritiska organisationen "A voice for men" uppmärksammade under gårdagen att Lucas drivits till att ta sitt liv.

Fria Tider har sökt företrädare för Fi:s ungdomsförbund för en kommentar.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Mer från Inrikes

Orbán: Pengakåt "vänstermaffia" försöker lura världen att invandring är bra och oundvikligt

Kräver totalt invandringsstopp inför EU-valet.. "Vi vill se ledare i Bryssel som inte vill organisera invandringen, utan som vill stoppa den."0 

SD-kvinnan själv: En misstolkning – "För mig är detta utagerat"

Tillbakavisar sexbrottsanklagelser.. "Vi har diskuterat hela händelsen, där han har bett om ursäkt och vi har gått vidare."0 

Sidor

Vetenskap

DNA från 10.000 år gammal svensk hittat – i tuggummi. Äldsta mänskliga DNA-fyndet i Skandinavien hittills.0 Plus

Ny studie: Vanliga finnar ger cancer. Forskarna: Så drabbas du av fenomenet.0 Plus