Här hotar journalisterna tjejbloggarnas annonsörer

Publicerad 21 november 2012 kl 21.41

Media.Modebloggerskorna Kissie och Paow har den senaste tiden uttryckt sig försiktigt kritiskt om invandringen – något som har väckt stark vrede bland svenska journalister. På tidningen Dagens Media valde man att ringa runt och hota tjejernas annonsörer.

Gilla artikeln på Facebook

Det var efter att Avpixlat skrivit om att de unga tjejerna bakom Sveriges två största bloggar uttryckt sig politiskt inkorrekt som ilskan började blossa upp rejält på Södermalm.

Den ena av dem, Kissie, uppmärksammade att Sveriges slappa hälsokrav på nyanlända leder till att antalet fall av hiv i Sverige ökar. 19-åriga Paow skrev å sin sidan ett inlägg där hon kritiserade mediernas vinkling i turerna kring sverigedemokraten Eric Almqvist.

Då beslutade sig Dagens Medias reporter Dante Thomsen för att ringa runt till tjejernas annonsörer för att "informera" dem om att de sponsrar sidor som innehåller "rasism".

Av rädsla för att bli uthängda i media tar företagen Comviq och Vattenfall kraftigt avstånd från de unga modebloggerskorna när den 27-årige journalisten ringer upp.

– Jag kände faktiskt inte till det här, men det är så klart jäkligt trist. Särskilt om vi får reaktioner från kunder eller annat håll. Jag blir bara så upprörd, säger Lotta Onajin, marknadschef på en av Paows största annonsörer Comviq till dagensmedia.se, och passar på att bedyra att Comviq är "ett varumärke som hyllar olikhet".


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Svenskt luftskepp ska flyga miljardärer till Nordpolen

Priset: 600.000 kronor för en kabin.. "I nästa steg vill vi bredda och flyga till exempel mellan London och Berlin."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Mer från Media

Aschberg ny ordförande för Publicistklubben

Beskedet inspirerar till hån på sociala medier.. "Nu väntar vi bara på att juristen Clark Olofsson ska bli ny ordförande i Högsta Domstolen."0 

Virtanen hånas efter journalistbråk

Ordväxlingen på Twitter underhåller många.. "Virtanen ger sig på comeback – slutar i omedelbar katastrof."0 

"Brandmannen i Boden"-Golnaz nominerad till SR-pris

Ljög ihop DN:s rasisthistoria 2014.. Nu kan Golnaz Hashemzadeh prisas av Sveriges Radio för sin fiktion.0 

Sidor

Vetenskap

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0 

USA byter kön på 8-åringar. Allt fler liberaler lämnar in sina barn för könsbyte.0