Här hotar journalisterna tjejbloggarnas annonsörer

Publicerad 21 november 2012 kl 21.41

Media.Modebloggerskorna Kissie och Paow har den senaste tiden uttryckt sig försiktigt kritiskt om invandringen – något som har väckt stark vrede bland svenska journalister. På tidningen Dagens Media valde man att ringa runt och hota tjejernas annonsörer.

Gilla artikeln på Facebook

Det var efter att Avpixlat skrivit om att de unga tjejerna bakom Sveriges två största bloggar uttryckt sig politiskt inkorrekt som ilskan började blossa upp rejält på Södermalm.

Den ena av dem, Kissie, uppmärksammade att Sveriges slappa hälsokrav på nyanlända leder till att antalet fall av hiv i Sverige ökar. 19-åriga Paow skrev å sin sidan ett inlägg där hon kritiserade mediernas vinkling i turerna kring sverigedemokraten Eric Almqvist.

Då beslutade sig Dagens Medias reporter Dante Thomsen för att ringa runt till tjejernas annonsörer för att "informera" dem om att de sponsrar sidor som innehåller "rasism".

Av rädsla för att bli uthängda i media tar företagen Comviq och Vattenfall kraftigt avstånd från de unga modebloggerskorna när den 27-årige journalisten ringer upp.

– Jag kände faktiskt inte till det här, men det är så klart jäkligt trist. Särskilt om vi får reaktioner från kunder eller annat håll. Jag blir bara så upprörd, säger Lotta Onajin, marknadschef på en av Paows största annonsörer Comviq till dagensmedia.se, och passar på att bedyra att Comviq är "ett varumärke som hyllar olikhet".


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Joakim Andersen har läst Jim Goads nya bok Whiteness – The original sin.0 Plus

Mer från Media

Sidor

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus