Här stoppar svenska Sofia, 22, hotfull tjuv – "ringer du polisen kommer jag döda dig"

Publicerad 27 maj 2016 kl 15.30
Av Mattias Albinsson

Utrikes. I onsdags ingrep svenska Sofia mot en hotfull tjuv som försökte stjäla öl från den matbutik i Oslo som hon jobbar i.
– Jag blev så förbannad, säger hon till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Svenska Sofia, 22, jobbar på mat­butiken Rema 1000 i centrala Oslo. I onsdagskväll strax efter klockan sju på kvällen blev hon vittne till hur en somalisk man i 55-årsåldern försökte stjäla öl från butiken.

Trots att Sofia bara är 156 centimeter lång beslutade sig hon för att rent fysiskt stoppa den betydligt längre och kraftigare tjuven.

– Jag var jätteupprymd och arg för han sade att han inte visste vad han gjort för fel. Jag fick förklara gång på gång för honom att han stulit öl och att han måste vara kvar till väktarna kommer, berättar hon för Fria Tider.

Den medelålders tjuven blev då hotfull och sade att han skulle döda Sofia om hon ringde polisen.

– Jag var den enda som fick honom att stanna kvar till väktarna kommer. Till slut sade han; "ringer du polisen kommer jag att döda dig, du vet inte vem jag är och jag vet var du jobbar", berättar hon.

Några minuter senare var väktare på plats och övertog gripandet.

– Jag blev så förbannad så jag var tvungen att byta av med min kollega så han fick hålla i honom de sista minuterna, säger Sofia.

Fria Tider har fått ta del av övervakningsfilm som skildrar Sofias rådiga ingripande. Enligt henne släpptes tjuven på fri fot redan samma kväll.

– Trots att han hade hotat mig till döden, var full och hade stulit så släppte de ut honom på gatan, det tyckte jag var lite konstigt, säger hon.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Småföretagare dör ofta i fattigdom

Överrepresenterade i gruppen fattigpensionärer.. De har sällan råd att ta ut lön och tvingas ofta jobba tills de dör.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Joakim Andersen har läst Jim Goads nya bok Whiteness – The original sin.0 Plus

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus