Här vägrar Anders Borg svara SD vad invandringen kostar

Publicerad 4 oktober 2012 kl 20.43

Inrikes.Under frågestunden i riksdagen idag ställde Sverigedemokraternas ekonomiskpolitiske talesman Erik Almqvist en fråga till finansminister Anders Borg (M) om massinvandringens kostnader. Men något svar fick han inte.

Gilla artikeln på Facebook

Erik Almqvist påminde om att Sverigedemokraterna beräknar att regeringen kommer att satsa över hundra miljarder kronor på att slå rekord i massinvandring nästa år, och undrade vad Anders Borg ansåg att det hela skulle kosta.

- Det har framkommit att finansministern och kollegor till finansministern ifrågasätter våra siffror på vad det här kostar. Så min fråga är då: Vad anser regeringen att det kostar? För jag antar att regeringen räknar på vad deras största prioriteringar kostar, och vad de får för ekonomiska konsekvenser.

Istället för att svara på frågan valde finansministern att prata om flyktingar, som utgör mindre än fem procent av invandringen till Sverige. Anders Borg hänvisade till konflikten i Syrien och sade att det inte är möjligt att minska invandringen till Sverige, utan att bryta mot internationella konventioner.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen om den politiskt inkorrekte libertarianen Hans-Hermann Hoppe.0 Plus

Vetenskap

Hittade skelett från 1600-talet i källaren. Makabra upptäckten när källaren skulle renoveras.0 Plus

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus