Tiggeriet
Medeltidsstaden Salvestaden utanför Kalmar har ersatts med ett tiggarläger. Bilden till höger är från ett annat tiggarläger.

Hästtjejer i konflikt med tiggare sedan medeltidsstad blivit tiggarstad

Publicerad 10 juli 2015 kl 19.59

Inrikes. Hästtjejer har hamnat i konflikt med tiggare som slagit läger vid den numera nedlagda attraktionen Salvestaden utanför Kalmar.

Gilla artikeln på Facebook

Anledningen är att de östeuropeiska tiggarna inte tycks ha någon respekt för andras tillhörigheter och husdjur. Bland annat rapporteras det om att tiggarna skrämmer hästarna och vid något tillfälle har tiggare hoppat upp på och ridit barbacka på en häst utan lov, skriver Barometern.

Kalmar kommun erbjöd tidigare i år tiggarna möjlighet att slå sig ned vid Salvestaden, en stad i miniatyr som byggts upp för att likna en medeltida stad och som har sitt ursprung i sommarlovsprogramet "Salve" som sändes i SVT 1997. Turistattraktionen är sedan 2011 nedlagd.

Kommunen tyckte då att platsen var perfekt eftersom tiggarna inte störde så många där, man hade tidigare fått in klagomål från kalmarborna om att tiggarna slagit sig ned på "deras gata" och i "deras skog", skrev 24kalmar.se i april.

Men nu har alltså tiggarna hamnat i konflikt med de tjejer som har sina hästar på gårdarna i närheten av tiggarlägret.

– Vi har varit där och försökt lugna ner känslorna. Många är upprörda från båda håll. Den som red ska inte bo på campingen normalt och de andra känner sig därför utpekade, säger Benny Wennberg som är förvaltningschef på kommunen.

Kommunen har nu anlitat ett vaktbolag för att hålla de problematiska tiggarna i lägret under uppsikt.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.