Tiggeriet
Medeltidsstaden Salvestaden utanför Kalmar har ersatts med ett tiggarläger. Bilden till höger är från ett annat tiggarläger.

Hästtjejer i konflikt med tiggare sedan medeltidsstad blivit tiggarstad

Publicerad 10 juli 2015 kl 19.59

Inrikes. Hästtjejer har hamnat i konflikt med tiggare som slagit läger vid den numera nedlagda attraktionen Salvestaden utanför Kalmar.

Gilla artikeln på Facebook

Anledningen är att de östeuropeiska tiggarna inte tycks ha någon respekt för andras tillhörigheter och husdjur. Bland annat rapporteras det om att tiggarna skrämmer hästarna och vid något tillfälle har tiggare hoppat upp på och ridit barbacka på en häst utan lov, skriver Barometern.

Kalmar kommun erbjöd tidigare i år tiggarna möjlighet att slå sig ned vid Salvestaden, en stad i miniatyr som byggts upp för att likna en medeltida stad och som har sitt ursprung i sommarlovsprogramet "Salve" som sändes i SVT 1997. Turistattraktionen är sedan 2011 nedlagd.

Kommunen tyckte då att platsen var perfekt eftersom tiggarna inte störde så många där, man hade tidigare fått in klagomål från kalmarborna om att tiggarna slagit sig ned på "deras gata" och i "deras skog", skrev 24kalmar.se i april.

Men nu har alltså tiggarna hamnat i konflikt med de tjejer som har sina hästar på gårdarna i närheten av tiggarlägret.

– Vi har varit där och försökt lugna ner känslorna. Många är upprörda från båda håll. Den som red ska inte bo på campingen normalt och de andra känner sig därför utpekade, säger Benny Wennberg som är förvaltningschef på kommunen.

Kommunen har nu anlitat ett vaktbolag för att hålla de problematiska tiggarna i lägret under uppsikt.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Västfödda muslimer mer extrema än utrikesfödda

Forskare menar att muslimerna känner sig missgynnade, vilket leder till "frustration och ilska". "Det viktigaste fyndet var dock att muslimer födda i västvärlden medgav en större villighet att använde våld."0 

Ekonominyheter

Regeringen skärper 3:12-reglerna

Täpper till möjlighet till lägre skatt.. Riskerar att öka klyftorna mellan fattiga företagare och rika anställda.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.