Foto: Syria Freedom/CC-BY

Islamistparti etablerar sig i Sverige

Publicerad 1 oktober 2012 kl 17.39

Inrikes.Det islamistiska paritet Hizb-ut-Tahrir, som vill avskaffa demokratin och upplösa alla världens stater för det globala kalifatet, kommer nu att etablera sig i Sverige, rapporterar Svenska Dagbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Det politiska partiet Hizb-ut-Tahrir är globalt och verkar för den världsomspännande islamiska gudsstaten, Kalifatet. Det har gjort stora landvinningar i Mellanöstern sedan en rad hårdhänt sekulära regimer fallit och har sedan länge förgreningar i västvärlden - nu också i Sverige, skriver Per Gudmundson på svd.se.

Hittills har den närmaste lokalavdelningen legat i Danmark, men nu har alltså turen kommit till Sverige. En Stockholmslansering planeras den 14 oktober då Hizb-ut-Tahrir Skandinavien håller en del av sitt årliga evenemang, Kalifatskonferensen, där. Huvudort är dock fortfarande Köpenhamn.

Hur det svenska politikeretablissemanget kommer att bemöta ett parti som uttryckligen vill avskaffa västerländsk demokrati och tankefrihet återstår att se. Per Gudmundson citerar dock Danmarks utrikesminister Villy Søvndal som hälsade Hizb-ut-Tahrir följande:

– Till dessa mörkermän vill jag säga: Dra åt helvete. Om de längtar så mycket efter att leva i en religiös diktatur, så kan de åka till Mellanöstern.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Pat Buchanan. Därför gråter västerländsk media blod efter mötet i Helsingfors.0 Plus

Mer från Inrikes

Sju anlagda bränder i Arboga under natten

Inte första gången det brinner.. Men polisen saknar resurser för extra patrullering.0 

SVT: Ensamkommande kan sättas in mot skogsbränderna

Problemet: De kan inte försäkras.. "Det går inte om de inte fått uppehållstillstånd och ett svenskt personnummer."0 

Regeringen satsar miljoner – på att lära invandrare ha sex

Ska förbättra sexupplysningssajt på dari, arabiska och somaliska.. "Att göra något sexuellt med någon som inte vill det, är ett sexuellt övergrepp."0 

Sidor

Vetenskap

Här upptäcker svenskarna bisarra nya djurarter – på 5.000 meters djup. Undersökte okända områden djuphavsexpedition.0 Plus

Kultur

Ulf Lundell sågar Pascalidous "Nobelpris". "Är det feminism så är det gymnasialt."0