Foto: Syria Freedom/CC-BY

Islamistparti etablerar sig i Sverige

Publicerad 1 oktober 2012 kl 17.39

Inrikes.Det islamistiska paritet Hizb-ut-Tahrir, som vill avskaffa demokratin och upplösa alla världens stater för det globala kalifatet, kommer nu att etablera sig i Sverige, rapporterar Svenska Dagbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Det politiska partiet Hizb-ut-Tahrir är globalt och verkar för den världsomspännande islamiska gudsstaten, Kalifatet. Det har gjort stora landvinningar i Mellanöstern sedan en rad hårdhänt sekulära regimer fallit och har sedan länge förgreningar i västvärlden - nu också i Sverige, skriver Per Gudmundson på svd.se.

Hittills har den närmaste lokalavdelningen legat i Danmark, men nu har alltså turen kommit till Sverige. En Stockholmslansering planeras den 14 oktober då Hizb-ut-Tahrir Skandinavien håller en del av sitt årliga evenemang, Kalifatskonferensen, där. Huvudort är dock fortfarande Köpenhamn.

Hur det svenska politikeretablissemanget kommer att bemöta ett parti som uttryckligen vill avskaffa västerländsk demokrati och tankefrihet återstår att se. Per Gudmundson citerar dock Danmarks utrikesminister Villy Søvndal som hälsade Hizb-ut-Tahrir följande:

– Till dessa mörkermän vill jag säga: Dra åt helvete. Om de längtar så mycket efter att leva i en religiös diktatur, så kan de åka till Mellanöstern.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Dansk ägarfamilj straffar Klippan för SD-succén: Flyttar planerad anläggning från kommunen

Politiskt korrekt golvjätte "gör en Brandos".. Flyttar forskning och utveckling från kommunen för att hämnas på invånarna efter valresultatet.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Mer från Inrikes

Feministisk teater ska lära 8-åriga skolbarn om "fittan"

Vrålar om det kvinnliga könsorganet och särar på benen framför skolelever.. "Det funkar jättebra att göra teater om för barn från åtta, nio år och det var något som vi kände behövdes."0 

70-årig kvinna brutalt rånad och misshandlad med flera knytnävsslag

Förföljdes av en man efter att hon växlat pengar.. "Väl inne i trapphuset trycker han upp henne mot väggen och slår henne flera gånger med knytnävsslag."0 

Sidor

Vetenskap

Svenska forskare ska testa "PK-robotar" på äldreboenden. Nya "kulturkompetenta" robotarna skyr "stereotyper".0 Plus

Osjälviska tjänar mer och får fler barn. Själviska personer lyckas inte bättre ekonomisk, enligt ny studie.0 

Kultur

Pippi Långstrump skrivs om: Blir hemlös rom i Rinkeby. Flyttar från Villa Villekulla till övergiven bil i förorten.0 

Alla gamla svenska tidningar snart gratis på nätet. Svenska pressarvet kan digitaliseras tack vare donation.0