Brittany Pettibone och Lauren Southern är inte välkomna i Storbritannien – eftersom de har kritiserat islam.

Islamkritiker portas från Storbritannien

Publicerad 12 mars 2018 kl 15.49

Media. Även den konservativa kanadensiska journalisten Lauren Southern har nu kastats ut ur Storbrittanien. Anledningen är att 22-åringen vid ett tidigare besök i landet kritiserat islam.

Gilla artikeln på Facebook

Southern, som är mycket populär på sociala medier, stoppades av polis när hon skulle åka buss in i Storbritannien från Calais i Frankrike.

Hon hölls kvar och förhördes av brittiska myndigheter, som också beslagtog hennes pass.

Därefter kastades den 22-åriga journalisten ut ur landet. Detta med hänvisning till att hon under ett besök i London i februari delat ut "rasistiskt material". 

I själva verket var materialet flygblad med budskapet "Allah is a gay God" ("Allah är en homosexuell/glad gud").

Enligt beslutet utgör Lauren Southerns åsikter ett "hot mot samhällets grundläggande intressen och Storbritanniens offentliga politik". Därför släpps 22-åringen inte in i landet.

Tidigare i veckan hölls Southerns kollega, amerikanskan Brittany Pettibone, i förvar i flera dygn på en brittisk flygplats. Samma öde drabbade även hennes pojkvän Martin Sellner, som leder den österrikiska falangen av organisationen Génération Identitaire.

Pettibone har fått samma besked som Lauren Southern – att hon inte är välkommen i Storbritannien på grund av sina politiska åsikter. I beslutet konstaterar de brittiska myndigheterna att Sellner leder något som i Storbritannien "betraktas som en högerorganisation" samt att Pettibone hade planerat att intervjua den islamkritiske EDL-grundaren Tommy Robinson – "en högerextrem ledare".


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Pat Buchanan. Därför gråter västerländsk media blod efter mötet i Helsingfors.0 Plus

Vetenskap

Här upptäcker svenskarna bisarra nya djurarter – på 5.000 meters djup. Undersökte okända områden djuphavsexpedition.0 Plus

Kultur

Ulf Lundell sågar Pascalidous "Nobelpris". "Är det feminism så är det gymnasialt."0