Italiens nye inrikesminister Matteo Salvini från Lega.

Italien: ”Vårt land ska inte bli ett stort flyktingläger”

Publicerad 11 juni 2018 kl 18.16

Utrikes. Spanien har beslutat ta emot de 600 illegala invandrare från Afrika som Italien vägrat släppa in i sina hamnar. ”Seger!”, utropar Italiens nye inrikesminister Matteo Salvini på Twitter.

Gilla artikeln på Facebook

Italien stängde sina hamnar och vägrade ge plats åt det så kallade räddningsfartyget Aquarius, som plockade upp 629 illegala invandrare utanför Libyens kust i natt.

Italien ansåg att Malta kunde ta emot invandrarna, men även där sade man nej.

Nu har i stället Spanien öppnat sina hamnar för det stora fartyget, fyllt av invandrare som söker ett bättre liv i Europa.

”Seger!”, skriver Italiens inrikesminister Matteo Salvini från Lega på Twitter efter Spaniens besked. ”Första målet uppnått”, fortsätter han.

– Att rädda liv är en plikt, att göra Italien till ett stort flyktingläger är det inte!, säger Salvini i ett annat uttalande enligt BBC.

Den italienska regeringen menar att de europeiska ”räddningsfartygen” samarbetar med människosmugglare. De senare släpper av de illegala invandrarna strax utanför den libyska kusten, sedan hämtar fartygen upp de illegala och för dem vidare till Europa.

”Italien har slutat böja huvudet och lyda, denna gång finns det de som säger nej!”, klargör Matteo Salvini i ytterligare ett Twitterinlägg.


Nyheter från förstasidan

Migrationsfrågan hotar sänka hela EU

EU:s flyktingkommissionär manar till samarbete för att rädda EU. Samtidigt börjar unionen närma sig en allt strängare lösning på migrationsfrågan.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen om hur man handskas med "sociala rättvisekrigare" på svenska.0 Plus

Vetenskap

Vänstervrede när Steam lovar sluta censurera politiskt inkorrekta spel. Kommer bara ingripa vid olagligt innehåll och "trollningar".0 Plus

Kultur

"Jihad"-arab ska rappa i Bataclan. Platsen där 90 människor mördades kallblodigt av jihadister.0