Ivar Arpi: EU kom till för européer, inte för att ta emot asylsökare

Publicerad 13 maj 2019 kl 11.06

Inrikes. Det är inte länder som Ungern och Polen som är odemokratiska när de inte vill fylla sina länder med asylsökare. Det är globalisterna som hotar och försöker köra över dessa länder som är odemokratiska, skriva Ivar Arpi på sin Facebook. Han tycker det är "perverst" att makteliten nu försöker påtvinga Östeuropa samma invandring som Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

I Sverige vill regeringen och andra politiker att länder som vägrar ta emot asylsökare från tredje världen ska straffas. Länderna är inte "demokratiska" och "solidariska", heter det, och därför ska de få sitt ekonomiska EU-stöd indraget.

Migrationsminister Heléne Fritzon (S) sade nyligen att länderna "inte ska ha en spänn" om de inte tar emot asylsökare.

Detta tycker Ivar Arpi, som just nu är tjänstledig från SvD för att kunna granska hur genusideologin tagit över svenska universitet, är absurt.

Enligt honom är EU ett fredsprojekt som går ut på att föra europeiska länder närmare varandra, med hjälp av bland annat ekonomiskt stöd. Att Polen och Ungern får pengar är alltså helt i linje med EU-tanken.

"Att då hota fattigare länder med att de måste göra samma misstag som västeuropeiska länder – att ta emot för många migranter av olika slag – annars drar vi in bidragen som hjälper dem. Det är inte välvilja och grannsämja. Det är tyranniskt och odemokratiskt", förklarar han på sin Facebook och fortsätter:

"EU kom inte till för att fördela flyktingar. Det kom inte till för att hjälpa ekonomiska migranter att bosätta sig i Europa. EU skapades inte för asylsökande från världens alla hörn. EU skapades för européer. EU kom till för att européer skulle komma varandra närmare. Europa är européernas hem och EU är européernas union."

Enligt Arpi använder globalisterna invandringsfrågan som ett sätt för att utpressa Östeuropa till att begå samma misstag som Västeuropa gjort. Men i stället för stridsvagnar hotar man med sanktioner. Samtidigt kallar man länderna för "odemokratiska". Men egentligen är det globalisterna själva som är odemokratiska när de försöker köra över demokratiskt valda regeringar i dessa länder. Hot om ekonomiska sanktioner går också emot själva fredstanken bakom EU, menar Arpi.

Ivar Arpi påpekar också att invandringen till Sverige aldrig varit förankrad i folkviljan. Hade folket fått bestämma hade det aldrig blivit någon massinvandring här heller, menar han. Tvärtom har den påtvingats svenska folket av de styrande eliterna, som nu försöker göra samma sak i östeuropeiska länder.

"Nu lever vi med resultatet. Och nu ska samma eliter tvinga fler att begå samma misstag. Det är perverst", avslutar han.


Nyheter från förstasidan

Orbán: Vänstern utgör ett dödligt hot mot Europa – "Försöker utrota nationerna"

Uppmanar alla Europavänliga människor att gå och rösta i söndagens EU-parlamentsval. "Om vänstern styrt Ungern hade vi haft hundratusentals invandrare från Afrika eller Mellanöstern i vårt land."0 

Ekonominyheter

Busslinjer dras in – har inte råd att tanka

Kronraset slår hårt mot småländsk kollektivtrafik.. Linjer dras in i Kalmar, Oskarshamn och Västervik när Riksbanken går "all-in" för att rädda bostadsmarknaden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Slipp myggen – med ränder på kroppen. Sambandet för första gången bevisat.0 

Gener bakom val att skaffa hund. Står för mer än halva förklaringen till att man blir hundägare.0