Ivar Arpi samlade in 300.000 på en dag

Publicerad 9 november 2018 kl 15.44

Inrikes. SvD-ledaren Ivar Arpi crowdfundar just nu en bok om genusideologin på svenska universitet. Sedan igår har han fått in över 300.000 kronor.

Gilla artikeln på Facebook

Det var igår som Ivar Arpi, ledarskribent på SvD och bekant med Sverigeaktuelle Jordan Peterson, startade en insamling kring en bok om hur genusideologin över svenska universitet.

"För att kunna jobba på heltid med boken är jag tjänstledig från SvD. Därför startat en crowdfundingkampanj på Kickstarter. Hjälp till om du vill!", skrev han på Twitter på torsdagen.

Redan idag är insamlingen upp i 322.033 kronor.

I boken ska han granska hur "genusideologin" med politikernas hjälp tar över svenska universitet, forskning och utbildning.

"Det pågår en tyst revolution på svenska universitet. Den kallas jämställdhetsintegrering. Det låter inte så farligt. För vem är emot jämställdhet mellan könen? Men jämställdhetsintegrering innefattar mycket mer än så. Begreppet jämställdhet används bara som en täckmantel för en mer radikal och djupgående process som i grunden förändrar och förvanskar vad ett universitet ska vara", skriver han på insamlingssidan.

"I dag går forskare som inte anpassar sig miste om forskningsmedel och tjänster, eller tvingas bort på annat sätt. Undervisningen får en ideologisk slagsida, vilket går ut över studenterna. Sökandet efter sanning ska inte tvingas underkasta sig en viss ideologi", fortsätter han.

Nu är målet att samla in 400.000 kronor så att han ska kunna anställa en researcher till sitt arbete.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kulturprofilens öde avgörs i hovrätten. Kvinnan sov frivilligt över hos Arnault flera gånger efter den påstådda våldtäkten.0 

Vetenskap

Framtida dataspel kan läsa av dina känslor. Testas med modifierat Super Mario Bros.0 Plus

Unga cannabisrökare återfår sin kognitiva förmåga om de slutar. Betydande förbättring av verbala minnet redan efter första veckan.0 Plus

Kultur

Uttalanden om judar stoppade minnesmynt för Roald Dahl. Folkkär barnboksförfattare pekas ut som antisemit.0 

The Simpsons skrotar Apu efter "rasism"-anklagelser. Den indiske figuren försvinner helt.0