Jonas Sjöstedt (V).

Jonas Sjöstedt hotar med "krig" om SD får politiskt inflytande

Publicerad 11 oktober 2018 kl 09.11

Inrikes. Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt hotar nu med krig om Alliansen ger Sverigedemokraterna inflytande. Det säger han i en intervju med Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i Expressen som Jonas Sjöstedt bland annat förklarar att han är beredd till diskussioner som kan ge Sverige en ny regering.

Men om Moderaterna försöker bilda regering genom att ge Sverigedemokraterna inflytande så blir det "krig", säger han.

Enligt Jonas Sjöstedt finns det ingenting som nu tyder på att Ulf Kristersson kommer lyckas bilda en Alliansregering, men enligt V-ledaren finns det en "risk" att han försöker ta makten med hjälp av just Sverigedemokraterna samt Kristdemokraterna.

– Det kommer bli en väldigt instabil regering. Det kommer bli den regering som vi sett längst ut till höger i svensk demokratis historia. Vi kommer se det som en ren krigsförklaring om en sån regering kommer till och vi skulle ha som mål att avsätta den, säger han till Expressen.

I så fall skulle Vänsterledaren, som i somras sade att han vill avskaffa kapitalismen och privat ägande av större företag och banker, bland annat kontakta S och MP för att lägga en gemensam budget. Men Sjöstedt hoppas innerligt att det inte går så långt, påpekar han.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Joakim Andersen har läst Jim Goads nya bok Whiteness – The original sin.0 Plus

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus