Ebba Busch Thor är partiledare för kristdemokraterna.

KD-kravet: Låt invandrare slippa betala skatt

Publicerad 2 oktober 2015 kl 11.30

Politik. Kristdemokraterna kräver att nyanlända invandrare helt och hållet ska kunna slippa betala skatt under sina första fem år i Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt förslaget, som idag publiceras av DN-debatt och på Krist­demokraternas hemsida, ska invandrare sammanlagt kunna tjäna upp till en halv miljon kronor skattefritt under sina första fem år i landet.

Samma erbjudande om att kunna tjäna upp till 500.000 kronor skattefritt vill KD erbjuda alla i Sverige som är under 25 år. Förslagen är en del av partiets alternativa budgetförslag inför nästa år.

I debattartikeln, som undertecknats av partiledaren Ebba Busch Thor och partiets ekonomiskpolitiske talesman Jakob Forssmed, är det stort fokus på sänkta skatter. Duon nämner dock inte det pågående stora inflödet av bidragsberoende invandrare från tredje världen som snarare kräver höjda skatter.

KD har i de senaste opinionsmätningarna kämpat i motvind i väljaropinionen. Det är oklart om dagens politiska utspel, där man vill ge invandrare ännu en gräddfil och fler förmåner, kommer vända den trenden.


Ekonominyheter

Svenskt luftskepp ska flyga miljardärer till Nordpolen

Priset: 600.000 kronor för en kabin.. "I nästa steg vill vi bredda och flyga till exempel mellan London och Berlin."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Vetenskap

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0 

USA byter kön på 8-åringar. Allt fler liberaler lämnar in sina barn för könsbyte.0