Åkesson sågar budgeten: Man skär ner på äldreomsorg och ökar invandringen

Publicerad 11 april 2019 kl 00.16

Inrikes. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är inte imponerad av regeringens budget. Det förklarar han i en film på Facebook. Att skära ner på polis och äldreomsorg och öppna upp för mer invandring är helt bakvänt, menar han.

Gilla artikeln på Facebook

SD-ledaren Jimmie Åkesson verkar nästan chockad över regeringens vårbudget, som presenterades på onsdagen.

– Jag är inte imponerad. Man skär ner inom äldreomsorgen, man skär ner på psykisk ohälsa och man skär ner på polismyndigheten trots att man gick till val på att vi behöver fler poliser, säger han.

Att regeringen sedan också tänker släppa in fler anhöriginvandrare, kommer leda till en ond cirkel av mer och mer invandring, menar han.

– Samtidigt öppnar man upp för ökad anhöriginvandring och det kommer ju leda till att vi får fler anhöriginvandrare, som i sin tur lockar hit fler asylinvandrare, som i sin tur lockar hit ännu fler anhöriginvandrare, fortsätter Åkesson.

Enligt SD-ledaren har regeringen och dess stödpartier i C och L inte alls fattat vad som sker i Sverige och vad som måste göras.

– Den här budgeten visar med all tydlighet att den här regeringen, med stöd av Centerpartiet och Liberalerna, inte har förstått vare sig de problem vi står inför i Sverige eller de prioriteringar som måste göras för att komma tillrätta med problemen.

Samtidigt aviserar han en bättre ekonomisk plan från hans eget parti.

– Om ett par veckor presenterar vi vår vårbudgetmotion. Håll utkik då, förklara han.


Nyheter från förstasidan

Malmöpolisens senaste "knep" för att stoppa brott – högtalare på offentliga platser

Polisen ska i realtid säga till brottslingarna att sluta begå dumheter. "Polisen kan inte vara på alla platser samtidigt men högtalarna möjliggör för oss att vara närvarande på fler platser."0 

Ekonominyheter

Stockholms boprisras i dollar: 20 procent

Säljarna får allt mindre för pengarna.. Köpkraften per såld kvadratmeter rasar när kronan fortsätter sin resa mot botten.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Vetenskap

Forskare ska klona urtida häst . Blod från fölet påträffades efter över 40.000 år.0 Plus

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0