Åkesson: Utvisa alla grovt kriminella utlänningar

Publicerad 13 juli 2018 kl 19.53

Startsidan. I en debattartikel i Aftonbladet konstaterar SD-ledaren Jimmie Åkesson att invandrare ligger bakom att våldsbrotten ökar och att en fällande dom måste leda till omedelbar utvisning. Internationella avtal, konventioner eller svensk anknytning ska inte vara skäl till att få stanna.

Gilla artikeln på Facebook

Jimmie Åkessons analys är att det ökande våldet i samhället och den därav följande otryggheten beror på en alltför omfattande invandring. Ett viktigt steg att ta för att återupprätta tryggheten blir därför att se till att kriminella utlänningar inte får möjlighet att stanna i Sverige. Idag får fyra av fem utländska våldtäktsmän samt nästan varann utländsk mördare stanna.

Han underbygger denna argumentation moraliskt med att samhället alltför ofta idag ser till gärningsmannens perspektiv istället för till brottsoffrets. Har man blivit utsatt för ett grovt brott av en utlänning ska man dels känna samhällets stöd, men det är även orimligt att man ska behöva springa på förövaren på gatan i Sverige igen.

För att garantera brottsoffren upprättelse kräver Jimmie Åkesson att utländska medborgare som fälls för grova vålds- eller sexualbrott döms till livstids utvisning utöver fängelsestraff. Skulle gärningsmannens hemland försvåra processen kan indraget bistånd, frysta tillgångar samt sanktioner bli aktuella som påtryckningsverktyg.

Att man eventuellt måst omförhandla eller bortse från internationella konventioner för att kunna genomföra denna typ av rättskipning anser Jimmie Åkesson ligga helt i linje med den allmänna rättsuppfattningen.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

IQ-raset berövar västvärlden dess historiska trumfkort. Joakim Andersen om genitorkan och vad den innebär.0 Plus

Vetenskap

Särskilda celler gör vissa modigare. Forskarnas upptäckt kan förklara skillnaden i riskbeteende.0 

Få samhällsvetenskapliga studier seriösa. Forskare upprepade studier från de mest prestigefyllda tidskrifterna.0 Plus

Kultur

Alla gamla svenska tidningar snart gratis på nätet. Svenska pressarvet kan digitaliseras tack vare donation.0 

Afrikanskättad skådis kan bli nästa James Bond – "Tiden är inne". Producenten öppnar dörren för svart James Bond.0 Plus