Åkesson: Utvisa alla grovt kriminella utlänningar

Publicerad 13 juli 2018 kl 19.53

Startsidan. I en debattartikel i Aftonbladet konstaterar SD-ledaren Jimmie Åkesson att invandrare ligger bakom att våldsbrotten ökar och att en fällande dom måste leda till omedelbar utvisning. Internationella avtal, konventioner eller svensk anknytning ska inte vara skäl till att få stanna.

Gilla artikeln på Facebook

Jimmie Åkessons analys är att det ökande våldet i samhället och den därav följande otryggheten beror på en alltför omfattande invandring. Ett viktigt steg att ta för att återupprätta tryggheten blir därför att se till att kriminella utlänningar inte får möjlighet att stanna i Sverige. Idag får fyra av fem utländska våldtäktsmän samt nästan varann utländsk mördare stanna.

Han underbygger denna argumentation moraliskt med att samhället alltför ofta idag ser till gärningsmannens perspektiv istället för till brottsoffrets. Har man blivit utsatt för ett grovt brott av en utlänning ska man dels känna samhällets stöd, men det är även orimligt att man ska behöva springa på förövaren på gatan i Sverige igen.

För att garantera brottsoffren upprättelse kräver Jimmie Åkesson att utländska medborgare som fälls för grova vålds- eller sexualbrott döms till livstids utvisning utöver fängelsestraff. Skulle gärningsmannens hemland försvåra processen kan indraget bistånd, frysta tillgångar samt sanktioner bli aktuella som påtryckningsverktyg.

Att man eventuellt måst omförhandla eller bortse från internationella konventioner för att kunna genomföra denna typ av rättskipning anser Jimmie Åkesson ligga helt i linje med den allmänna rättsuppfattningen.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Pat Buchanan. Därför gråter västerländsk media blod efter mötet i Helsingfors.0 Plus

Mer från Startsidan

Rapporter om stödet till krigande islamister. Samtidigt vägrar Israel resolut att ta emot flyktingar från kriget Syrien.0 Plus

EU-kritisk allians inför valet 2019

Kan bli den största partigruppen.. "Vill ha ett betydelselöst Europa", varnar globalt lagda liberaler.0 

Spanien – invandrarnas nya väg till Europa

Italien drar igen dörrarna för invandrare.. Samtidigt tar Spanien emot tre gånger så många som innan.0 

Österrike avskaffar körkortsprov på turkiska

Vill värna om skattebetalarnas pengar.. Bryter med "diskriminerande politik" mot exempelvis kineser och albaner.0 

Sidor

Vetenskap

Här upptäcker svenskarna bisarra nya djurarter – på 5.000 meters djup. Undersökte okända områden djuphavsexpedition.0 Plus

Kultur

Ulf Lundell sågar Pascalidous "Nobelpris". "Är det feminism så är det gymnasialt."0