Åkesson: "Vi är normala, övriga partier är ytterkantspartier"

Publicerad 16 januari 2019 kl 10.03

Inrikes. Det är inte Sverigedemokraterna som står för en extrem politik i Sverige. Det är övriga partier som står på ytterkanten, sade SD-ledaren Jimmie Åkesson idag.

Gilla artikeln på Facebook

SD-ledaren höll ännu en presskonferens på onsdagsmorgonen där han varnade för den invandringspolitik som nu väntas följa om Stefan Löfven återigen blir statsminister.

– Man tenderar att gå tillbaka till den här Reinfeldtdoktrinen när det gäller invandring och det är oerhört skadligt för Sverige. Vi har två i många avseenden extrema partier som står bakom den här uppgörelsen, Miljöpartiet och Centerpartiet. De har en fullständigt verklighetsfrånvänd bild när det gäller migrationspolitiken.

På frågan vad han tycker om att hans parti kallas för ett "ytterkantsparti" svarade han att det egentligen är Liberalerna och Centerpartiet som har en "extrem" politik.

– För mig är till exempel Liberalerna ett ytterkantsparti. De vill ha mer EU, som att ge EU beskattningsrätt. Man vill flytta ännu mer makt till Bryssel. Det är en extrem ståndpunkt för mig. Sen har vi Centerpartiet som i praktiken vill ha fri invandring även om de ännu inte har några skarpa förslag. För mig är det en väldigt extrem ståndpunkt.

– Tittar man på vår politik, i jämförelse med övriga Europa, så är det ju vi som är normala och de övriga partierna som är ytterkantspartier.


Nyheter från förstasidan

Malmöpolisens senaste "knep" för att stoppa brott – högtalare på offentliga platser

Polisen ska i realtid säga till brottslingarna att sluta begå dumheter. "Polisen kan inte vara på alla platser samtidigt men högtalarna möjliggör för oss att vara närvarande på fler platser."0 

Ekonominyheter

Stockholms boprisras i dollar: 20 procent

Säljarna får allt mindre för pengarna.. Köpkraften per såld kvadratmeter rasar när kronan fortsätter sin resa mot botten.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Vetenskap

Forskare ska klona urtida häst . Blod från fölet påträffades efter över 40.000 år.0 Plus

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0