Åkesson: "Vi är normala, övriga partier är ytterkantspartier"

Publicerad 16 januari 2019 kl 10.03

Inrikes. Det är inte Sverigedemokraterna som står för en extrem politik i Sverige. Det är övriga partier som står på ytterkanten, sade SD-ledaren Jimmie Åkesson idag.

Gilla artikeln på Facebook

SD-ledaren höll ännu en presskonferens på onsdagsmorgonen där han varnade för den invandringspolitik som nu väntas följa om Stefan Löfven återigen blir statsminister.

– Man tenderar att gå tillbaka till den här Reinfeldtdoktrinen när det gäller invandring och det är oerhört skadligt för Sverige. Vi har två i många avseenden extrema partier som står bakom den här uppgörelsen, Miljöpartiet och Centerpartiet. De har en fullständigt verklighetsfrånvänd bild när det gäller migrationspolitiken.

På frågan vad han tycker om att hans parti kallas för ett "ytterkantsparti" svarade han att det egentligen är Liberalerna och Centerpartiet som har en "extrem" politik.

– För mig är till exempel Liberalerna ett ytterkantsparti. De vill ha mer EU, som att ge EU beskattningsrätt. Man vill flytta ännu mer makt till Bryssel. Det är en extrem ståndpunkt för mig. Sen har vi Centerpartiet som i praktiken vill ha fri invandring även om de ännu inte har några skarpa förslag. För mig är det en väldigt extrem ståndpunkt.

– Tittar man på vår politik, i jämförelse med övriga Europa, så är det ju vi som är normala och de övriga partierna som är ytterkantspartier.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om journalistkårens medeltida hierarki.0 

Mer från Inrikes

Rättsväsendet nobbade Expos utbildning om "högerextremism"

Källa till Samhällsnytt kallar satsningen för ett "fiasko".. "De tar fram en utbildning för rättsväsendet, men ingen vill gå den trots att den är gratis."0 

Kristersson är chockad: Sverige har just nu en skjutning om dagen

Moderatledaren är "helt bestört" över samhällsutvecklingen i landet.. Menar att folket kommer förlora tilltron till statens förmåga att klara den mest grundläggande uppgiften: att säkra människors trygghet.0 

SVT varnade för rosors "klimatpåverkan" – på alla hjärtans dag

Sociala medier-kritik mot den statliga tv-kanalens fokus.. "SVT tycker att du ska drabbas av svår klimatångest om du ger en blomma till din kära."0 

Sidor

Vetenskap

Hittade skelett från 1600-talet i källaren. Makabra upptäckten när källaren skulle renoveras.0 Plus

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus