Åkessons nolltoleranschef mörkade egen kriminalitet

Publicerad 30 juni 2014 kl 03.10

Inrikes. Michael Rosenberg är ansvarig för att döma ut kandidater som anses olämpliga att företräda SD, men har själv mörkat sin egen kriminella bakgrund. Det avslöjar Helsingborgs Dagblad idag.

Dela artikeln

Nyligen hade Michael Rosenberg ansvar för att peta den populäre Kalmarpolitikern Thoralf Alfsson (SD), som ansågs olämplig eftersom han inte "kommunicerat" partiets politik rätt. Som ordförande för partiets valberedning på riksplanet har han även i flera sammanhang påpekat hur föredömligt hård partiets så kallade nolltolerans är.

– Jag skulle tro att vi varit tuffast i Sverige. Vi har begärt utdrag ur belastningsregistret för samtliga, vi har kontrollerat betalningsanmärkningar, sa Rosenberg nyligen till TT.

Samtidigt ljuger och mörkar SD-toppen om sin egen kriminella bakgrund, skriver HD. Enligt tidningen ska Rosenberg ha fyllt i ett internt SD-dokument genom att  försäkra att han inte någon gång i livet har straffats för brott. Något som ligger långt ifrån sanningen, enligt HD.

Michael Rosenberg är dömd för bilstöld, kassaskåpsstölder, ett bedrägeri samt en mängd andra brott, skriver DN. År 1990 dömdes han till två års fängelse. Tre år senare dömdes han av Helsingborgs tingsrätt igen, den gången för medhjälp till två bilstölder och ett inbrottsförsök.

Men när Helsingborgs Dagblad tidigare frågade Rosenberg om han är dömd för brott valde han att ljuga.

– Nej, sade han.

Idag hävdar dock Rosenberg att han aldrig har mörkat sin brottslighet. I det interna SD-intyget finns en anteckning, "Skickat till VU", vilket enligt Rosenberg betyder att han skickade informationen om sin kriminalitet till partiets verkställande utskott.

Jimmie Åkessons stabschef Linus Bylund förnekar dock kännedom om Rosenbergs brottslighet.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.