Arkivbild: Immanuel Brändemo/CC-BY-NC-ND

Kommun köper miljonvillor till somalier

Publicerad 15 september 2012 kl 19.26

Politik. Fria Tider har tidigare uppmärksammat att Laholms kommun har betalat körkort åt nyanlända invandrare och att man denna höst kommer att köpa in en lyxvilla åt unga illegala invandrare. Nu skriver Hallands Nyheter att Falkenbergs kommun planerar att köpa in sex stora villor åt somaliska familjer.

Gilla artikeln på Facebook

Dela och skriv ut

Det är Fredrik Reinfeldts uppgörelse med Miljöpartiet som ligger bakom den ökade anhöriginvandringen av somalier. I somras infördes generösare invandrings­regler och sedan dess har tiotusentals somalier satt kurs mot Sverige.

I Falkenberg anser politikerna numera att vanliga lägenheter inte duger åt somalierna, eftersom familjerna väntas bli så stora. Under de kommande tre åren ska kommunen därför köpa in två bostadshus per år åt somaliska familjer, enligt ett budgetförslag som Hallands Nyheter har läst.

Hallands Nyheter skriver att de nyanlända invandrarna väntas gå på bidrag och att staten därför ger extra skattepengar till kommunerna för att täcka kostnaderna. Svenskar i hela landet kommer genom denna lösning att få finansiera somaliernas kommande medelklass­tillvaro i någon av Falkenbergs villaområden.

– Den här lösningen är den ekonomiskt mest hållbara, säger en nöjd Wolf Zughaft, avdelningschef på socialförvaltningen, till Hallands Nyheter.


Diskussion

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Blodigt valår att vänta. Etablissemanget stöder nu öppet det grova politiska våldet.0 

Mer från Politik

"En verklighet som hon inte vet något om". Spansk kritik mot den svenska EU-kommissionären.0 

Aschberg lovar uthängningar med "eftertänksamhet"

Jagar enskilda – igen.. Förra gången slutade det med att en av de uthängda personerna begick självmord, men Robert Aschberg försvarar konceptet.0

FRA fortsätter bryta mot FRA-lagen

Fälls av kontrollmyndigheten Siun – igen.. FRA fortsätter att hantera svenskars personuppgifter på ett sätt som strider mot lagen.0

Presidenten får kritik för faktafel. Påstod att folkomröstning om Kosovos självständighet hade godkänts av grannländerna och FN.0 

  •  
  • 1 av 86

Vetenskap

Jorden mot ny istid. Global nedkylning ett reellt hot, visar japansk studie.3

Kultur

Gabriel García Márquez död. Nobelpristagaren avled på torsdagen.1

Skulden till det stora kriget. Gottfried om första världskriget.13