Min bedömning är att restaurangen inte städats under hela sommaren, säger miljöinspektör Yvonne Sellstedt i sitt inspektionsmeddelande.
Invandrarentreprenören Emil Hussein som driver restaurangen säger till Dagbladet att man hade buffé för 200 personer och det var sista dagen för säsongen.
- Då blir det lite stökigt, säger han.
Yvonne Sellstedt å sin sida säger till Dagbladet att man hade stängt stället direkt om det inte varit säsongens sista dag.
Här är bristerna på herr Husseins restaurang:
Mögel i personalens dusch.
Mycket smutsiga golv i hela köket.
Porslin förvarades direkt på det smutsiga golvet.
Fettfilter och stekbord var igengrodda. Spisplattorna var inte rengjorda.
En personaltoalett var så smutsig och stökig att ingen skulle vilja använda den.
Ett handfat i köket var så smutsigt att det i praktiken inte fyllde någon funktion.
Papper, förpackningar, arbetskläder, tomglas med mera låg i drivor på golv och i personalrum.