Kraftig ökning av kvinnlig könsstympning i Tyskland

Publicerad 8 februari 2017 kl 13.35

Utrikes. En rapport från tyska staten visar att kvinnlig könsstympning har ökat med 30 procent sedan 2014. Orsaken är den massivt ökade invandringen från muslimska och afrikanska länder där seden är vanligt förekommande.

Gilla artikeln på Facebook

En statlig tysk studie visar att förekomsten av kvinnlig könsstympning har ökat dramatiskt de senaste åren. Studien visar att det bor 48.000 kvinnor som har utsatts för könsstympning i Tyskland och det är en ökning med 30 procent sedan 2014, skriver Breitbart.

Anledningen till den stora förändringen är att invandringen från vissa muslimska länder där seden är vanligt förekommande har ökat med 40 procent, meddelar den statliga rapporten.

Könsstympning används i många muslimska och afrikanska länder för att begränsa kvinnors sexualitet. Speciellt vanligt är det bland invandrare från Eritrea, Somalia, Egypten, Etiopien och Irak.

På sistone har tyska staten börjat frånta personer deras pass om man misstänker att de har för avsikt att resa till hemlandet på semester för att låta könsstympa sina döttrar, eftersom det är olagligt i Tyskland.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Svenskt luftskepp ska flyga miljardärer till Nordpolen

Priset: 600.000 kronor för en kabin.. "I nästa steg vill vi bredda och flyga till exempel mellan London och Berlin."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Vetenskap

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0 

USA byter kön på 8-åringar. Allt fler liberaler lämnar in sina barn för könsbyte.0