Irriterad Kristersson efter Centerns svek: "Alliansen finns inte"

Publicerad 11 januari 2019 kl 17.12

Inrikes. På fredagseftermiddagen sade Centerpartiets partiledare Annie Lööf att hennes parti vill släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Som svar säger Moderatledaren Ulf Kristersson att Alliansen inte längre finns.

Gilla artikeln på Facebook

Det står nu klart att Centerpartiet vill släppa fram Stefan Löfven som statsminister.

Det mesta tyder därmed på att det blir fyra år till med Socialdemokraterna och Miljöpartiet vid makten.

KD-toppen Sara Skyttedal skrev snabbt i sociala medier i samband med C-beskedet: "Klåpare. Bedragare. Quislingar. Vi glömmer aldrig."

– Man kan nog officiellt dödförklara Alliansen, sade  SVT:s Mats Knutson i kanalens direktsändning.

Vid 17-riden höll Moderatledaren Ulf Kristersson en egen pressträff, där han menade att Alliansen är död om Centerpartiets besked blir verklighet.

Enligt honom har det inom Alliansen förhandlats om en utfästelse som skulle "genomföra Alliansens hela reformagenda", och hålla SD utanför makten.

Men Centerpartiet valde alltså Socialdemokraterna, trots att Centern enligt Ulf Kristersson var starkt drivande för att bilda Alliansen.

– Om dagens besked blir verklighet så spräcker de Alliansen på nationell nivå. Alliansen finns naturligtvis inte nationellt om ett eller två partier i praktiken blir del av en S och MP-regering, säger Kristersson.

Moderatledaren säger också att han inte kommer bilda något konservativt block med SD.

– Det är klart det inte blir, svarade Kristersson märkbart irriterad när en journalist undrade om den kvarvarande delen i riksdagen ändå inte utgör ett konservativt block. Nej, det finns inget sånt block. Det kommer inte bli ett sånt block.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vill bli president i USA – med löfte om medborgarlön på 1.000 dollar. Men Yangs analys av automatiseringens följder är högst relevant, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus