Löjligt klädda deltog bland andra Henrik Schyffert, David Hellenius och Andreas Weise i den kritiserade julsketchen.

Kritikstorm mot Bingolottos Jesushån

Publicerad 24 december 2018 kl 12.18

Inrikes. I sociala medier rasar nu användare sedan TV4 Bingolotto använt uppesittarkvällen för att "håna" kristendomen och Jesus.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under uppesittarkvällen igår som Bingolotto valde ett mindre traditionellt firande av den kristna högtiden. Sexskämt och svordomar stod på schemat i vad som skulle föreställa en rolig sketch.

Enligt Expressen ska programledaren Rickard Olsson först ha förklarat varför man ska minnas julen, varpå han läste ur Bibeln.

Därefter började sketchen.

En höggravid Maria, spelad av Helena af Sandeberg, förklarar att hon inte legat med någon annan. Josef, som spelades av komikern Per Andersson, liknar då hennes graviditet vid en lussebulle i ugnen.

– Det är någon annan som lekt snoppefar och tömt säcken, säger han.

Sedan kommer de tre vise männen, spelade av Henrik Schyffert, David Hellenius och Andreas Weise, och börjar svära friskt.

Josef ifrågasätter vem som är far till Marias nyfödda barn (alltså Jesus) och begär sedan att samtliga, likt filmen "Tomten är far till alla barnen", ska svära att de inte haft sex med henne.

Många tittare verkar dock inte ha haft lika roligt som producenterna på TV4. Enligt Expressen har tv-kanalen tvingats be om ursäkt.

Men programledaren Rickard Olsson menar att det är en självklarhet att få skämta om julen.

– Och sen om man skojar med ett julspel, ska vi inte få göra det? Snälla, säger han till Expressen.

Och det har han kanske rätt. Men i sociala medier är nu många människor ändå kritiska och det påpekas bland annat att TV4 aldrig hade vågat sända något liknande om islam.

"Nu är jag ju inte den som anser att religiösa känslor är extra skyddsvärda, men vi vet alla att något liknande om Muhammed och islam aldrig skulle ha sänts, om nu någon ens vågat tänka tanken", skriver till exempel ledarskribenten Mats Skogkär.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Mer från Inrikes

Orbán: Pengakåt "vänstermaffia" försöker lura världen att invandring är bra och oundvikligt

Kräver totalt invandringsstopp inför EU-valet.. "Vi vill se ledare i Bryssel som inte vill organisera invandringen, utan som vill stoppa den."0 

SD-kvinnan själv: En misstolkning – "För mig är detta utagerat"

Tillbakavisar sexbrottsanklagelser.. "Vi har diskuterat hela händelsen, där han har bett om ursäkt och vi har gått vidare."0 

Sidor

Vetenskap

DNA från 10.000 år gammal svensk hittat – i tuggummi. Äldsta mänskliga DNA-fyndet i Skandinavien hittills.0 Plus

Ny studie: Vanliga finnar ger cancer. Forskarna: Så drabbas du av fenomenet.0 Plus