Kvinna utsattes för våldtäktsförsök – sen fastnade hon i polisens telefonkö

Publicerad 22 oktober 2018 kl 14.03

Inrikes. En kvinna överfallen och utsatt för ett våldtäktsförsök i av en invandrare i Deje som sparkade på hennes hundvalp. Men när hon efteråt skulle larma polisen kom hon inte fram.

Gilla artikeln på Facebook

Kvinnan var i torsdags eftermiddag ute och gick med sin valphund utmed Klarälvsbanan i Deje norr om Karlstad när hon blev överfallen.

I backen vid Centrumhuset i Deje stod en man som enligt polisen "ropar något till kvinnan på ett språk som hon inte förstår". 

Mannen följde efter kvinnan under en längre tid och blev allt mer hotfull. Vid en tjärn angrep han henne och gick till attack mot hunden. 

– Han gick med bestämda steg mot valpen och sparkade henne stenhårt över magen så hon flög i väg, säger kvinnan till Värmlands Folkblad.

Mannen fick ner sedan ner kvinnan på marken, satte sig över henne och slet i hennes kläder. Hon lyckades dock slita sig loss och slå mannen med sin mobiltelefon.

Efter att kvinnan beskrivit händelsen på Facebook har den fått stor lokal uppmärksamhet.

Det har framkommit att kvinnan efter överfallet ringde till polisen via 114 14 och blev placerad i telefonkö. Eftersom det tog så lång tid vände hon sig istället till nödnumret 112 – men där blev hon hänvisad till 114 14 igen – och placerades återigen i telefonkö.

På grund av den långa väntetiden lade hon på luren för att gå och lägga sig eftersom hon var trött och medtagen av händelsen. 

Under fredagen befann sig kvinnan i centrala Deje efter ett besök på vårdcentralen där hennes skador kontrollerades. Där såg hon en polisbil och tog kontakt med polispatrullen för att berätta om händelsen under torsdagen.

Efter att anmälan upprättats hölls ett inledande målsägandeförhör och ytterligare ett målsägandeförhör under lördagen. Brottsplatsen har undersökts genom en teknisk undersökning och en polishund sökte på brottsplatsen och i dess närområde. Enligt polisen har vissa fynd har gjorts som kommer att analyseras och ingå i utredningen.

Polisen beklagar nu att kvinnan inte kunde nå fram till dem via telefon i samband med överfallet.

"Det är beklagligt att kontaktytorna till polisen i det här fallet orsakat att polisen inte kan vidta viktiga utredningsåtgärder i anslutning till att brottet har begåtts. Polisen har så snart man fått vetskap om brottet vidtagit utredningsåtgärder och avdelat stora resurser för att utreda brottet", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen försvarar också att man inte går ut med signalement på misstänkta gärningsmän.

"Brott av den här karaktären kräver försiktiga budskap för extern information till allmänheten genom media. Signalement på gärningsmannen är sådana uppgifter som ibland tjänar ett högre syfte att endast ingå i utredningen för att inte ge gärningsmannen möjlighet att försvåra utredningen. Brott av den här karaktären måste också föregås av en viss utredning då polisen har ett ansvar att förmedla en så korrekt information som möjligt."


Nyheter från förstasidan

Hanif Bali vill stoppa all flyktingmottagning

Anna Hedenmo föreslår att han kan sluta twittra. "Jag vägrar vara en filtrerad maskin som säger exakta korrekta saker."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kulturprofilens öde avgörs i hovrätten. Kvinnan sov frivilligt över hos Arnault flera gånger efter den påstådda våldtäkten.0 

Mer från Inrikes

Bostadsbyggandet fortsätter minska

Trenden fortsätter.. Tusentals färre nybyggen jämfört med förra året.0 

Externa personer ska vara med och utse Nobels litteraturpris

Litteraturpriset kommer tillbaka.. Ny kommitté ska bestå av fem interna ledamöter och fem externa litteraturkritiker.0 

Kraftig detonation i fastighet som ägs av Svenska Akademien

Orsakade bland annat skador i trapphuset.. I fastigheten bor flera högt uppsatta personer inom Svenska Akademien.0 

Sidor

Vetenskap

Klimatforskare "räknade fel" – studie måste rättas. Den alarmistiska studien slogs upp stort i media.0 

Framtida dataspel kan läsa av dina känslor. Testas med modifierat Super Mario Bros.0 Plus

Kultur

Uttalanden om judar stoppade minnesmynt för Roald Dahl. Folkkär barnboksförfattare pekas ut som antisemit.0 

The Simpsons skrotar Apu efter "rasism"-anklagelser. Den indiske figuren försvinner helt.0